Logg inn
x
eller
Registrer
x
eller

Blogg: Alexandra Joner klar for MGP 2019?

Av - søndag, 06 januar 2019 20:17
Alexandra Joner er høyst sannsynlig med i årets MGP sammen med en samisk rapper. Alexandra Joner er høyst sannsynlig med i årets MGP sammen med en samisk rapper. Foto: Alvin Santos, NRK

 På denne tiden av året er det som det pleier. Vi fans er som sultne ulver i en utmark av rykter, fakta, spekulasjoner og drømmer om hvem som akkurat dette året skal fylle scena i Oslo Spektrum. 

I fjor var det allerede slik at VG hadde flere av artistene på sine Rampelys-sider i desember, en drøy måned før lanseringen. Årets lansering av artister og låter 25. januar kan du selvsagt følge her hos escNorge med live TV-dekning og møte med artistene.

Det er slik at NRK sannsynligvis har hatt noen dyktige rørleggere på jobb for å "tette" eventuelle lekkasjer fra i fjor. For fra det holdet er de rimelig tett i år. Men det er en stor bransje, og det er mulig å sette sammen en informasjonsbit herfra og derfra.

Noen ganger opplever vi i escNorge som har dekket MGP og Eurovision i ti år, at vi i år ikke helt kan stole på avkreftelser fra artister eller deres bakmenn når vi spør. Så vi er avhengig av litt mer informasjon enn det vi får direkte. 

Men la oss ta for oss det vi vet med nesten 100% sikkerhet. En av låtene skal framføres av en gruppe eller artist som har vært med lenge i norsk musikkbransje. Så er det ting rundt denne låta som gjør at denne artisten eller gruppa har fornyet aktualitet. Men ut ifra hva escNorge har sterk grunn til å tro så vil mange tenke at dette er et bidrag i MGP som er med på styrke konkurransens troverdighet som musikkarena.

Det er også bortimot 100 prosent sikkert at Alexandra Joner gjør et Grand Prix-comeback med en låt hvor hun gjør en duett med en samisk rapper. Hvem denne rapperen er vet vi ikke, men det kan være SlinCrazy som har stått fram med en sterk historie som mobbeofferet som har fått sin revansj som suksessrik rapartist på engelsk og samisk. Han er tildelt Hedda-prisen, Årets samiske artist i 2013 og og Kritikerprisen for deltakelsen i stykket Vidas Extremas. En film om hans liv, Arcitc Superstar, ble nominert til Gullruten i 2017 og vist på kino i Norge og Sverige. 

 Dernest er det en del navn som vi ikke kan si med 100 prosent sikkerhet skal delta, men hvor det er mye som tyder på det. ODA som deltok i MGP 2014 sammen med Christer Wulf med låta "Sing" er muligens med med en låt skrevet av JOWST, som heter "Heart vs. Brain".  Grunnen til at dette er sannsynlig er at låta ligger med lanseringsdato hos Amazon til 25. januar. Samme dato som lanseringen av de norske artistene. Du kan høre 30 sekunder av låta her: "Heart vs brain".

Bildet under er en faksimile fra Amazons salgsside for "Heart vs brain".

Skjermbilde 2019 01 06 kl. 20.40.18

Så er det Carina Dahl. Her er det flere ting som tyder på at hun kan være aktuell. Carina har deltatt to ganger før: i 2011 med "Guns & Boys" og i 2013 med "Sleepwalker", som ble en radiohit. Hun har også deltatt i flere realityprogrammer: alt fra Big Brother via MasterChef til Tigerstaden. Det siste året har hun hatt suksess med en trøndersk versjon av "Despacito" som har drøyt to millioner strømminger på Spotify i 2018.

Deretter begynner ryktene å bli litt løsere. Men det er på ingen måte usannsynlig at vi får gjensyn også med Adelén som var med i 2013 med "Bombo", skrevet av Ina Wroldsen og som senere fikk internasjonal suksess med "Olé" i forbindelse med fotball-VM. Noe som resulterte i hitlisteplasseringer over hele verden og opptredener i store byer  og TV-show Bejiing og mange andre steder. Adelen studerer nå musikkproduksjon i Oslo, og hadde i høst besøk av MGP sjefen Stig Karlsen. Adelén har på sine egne sider varlset ny musikk i slutten av Januar. 

Det har vært ganske hardnakkede rykter om Erlend Bratland, men disse ryktene kan vi med nesten 100% sikkerhet avskrive. 

Så hadde det jo vært gøy om "the secret stuff" som Sigrid snakket om på sin Instagram-konto. Noe "secret stuff" som skulle avsløres i januar. At dette handler om deltakelse i MGP. Sigrid har ved flere anledninger, blant annet i intervjuer på Petre sagt hun er entusiastisk i forhold til å delta i MGP. Og hun skal ikke ha vært avvisende å i alle fall delta som låtskriver. Det skal ha vært kontakt mellom NRK og hennes folk om engasjement i MGP. Les hennes "secret-stuff" greie på insta HER. 

Uansett, ingen artister er 100% klare før NRK har bekreftet dem. Alt kan skje framover. Så følg med oss her i escNorge og få med deg alt som skjer både med MGP her, og rundt Eurovision. 

 

Sist redigert tirsdag, 08 januar 2019 23:41
Anders Martinius Tangen

Anders M. Tangen har dekket Grand Prix stoff for NRK i flere år. Nå er han foredragsholder for næringslivet, og har sin egen Eurovisionblogg ved siden av å være redaktør for escNorge.net