Logg inn
x
eller
Registrer
x
eller

Chris Medina

A - onsdag, 27 februar 2019 11:12
Chris Medina Foto: NRK (redigering escNorge)

Chris Medina – We try
Tekst og melodi: Chris Medina, Jason Gill, Tormod Løkling og Julimar Santos

35 år gamle Chris Medina er født og oppvokst i Chicago, USA men har de siste par årene vært bosatt i Oslo med sin norske samboer og deres datter på to år. Medina ble kjent gjennom American Idol i 2010, der han nådde til topp 40, og like etter ga han ut «What Are Words». Låten kom inn på 83. plass på Billboards topp 100-liste og solgte til platina i mange land. Singelen toppet VG-lista i Norge og hitlistene i Sverige, og han opptrådte blant annet under VG-lista-showet på Rådhusplassen i Oslo.

Vi traff Chris på artistlanseringen den 25. februar og da fortalte han litt om sangen sin, MGP-deltakelsen og utfordringene med det norske språket:

I fjor var han aktuell som deltaker i «Århundrets stemme» på TV2 i 2018, der han og ni andre artister framførte kjente sanger fra de siste hundre årene. Medinas siste singel «Cut me», ble sluppet sommeren 2018 og har solgt til platina i Norge og har over 13 millioner strømminger.
For tiden er han jobber han med ny musikk, blant annet sammen med Aleksander Walmann, og ifølge Medina selv jobber de på - A beautiful song.

I en live stream vi gjorde med Chris den 25 februar forteller han litt om sitt inntrykk av MGP og han synger litt av «La Det Swinge» for oss. Se streamen i dette klippet fra ca. 36:20 minutter:

Chris fremfører We Try med startnummer 1 i MGP-finalen lørdag 2. mars.

Sist redigert onsdag, 27 februar 2019 11:26
Mandy Pettersen

Har sett på MGP så lenge jeg kan huske. Interessen for Eurovision begynte i 1994 med Duett og tok for alvor av i 2004 til Wild Dances. Skribent for escNorge siden 2013 med ansvar for MGP, Irland, Belgia og Latvia.