Logg inn
x
eller
Registrer
x
eller

Christine Guldbrandsen: - MGP åpnet mange nye dører for meg

A - søndag, 07 januar 2018 15:19

I vår nye intervjuserie tar vi en prat med tidligere MGP/ESC-deltagere for å høre hvordan de opplevde det å være med, hvilken betydning deltagelsen hadde for deres videre karriere, og hva de gjør nå. Nå har turen kommet til Christine Guldbrandsen!

I 2006 var det 21 år gamle Christine Guldbrandsen og hennes folkemusikk-inspirerte låt "Alvedansen" som gikk seirende ut av den norske Melodi Grand Prix-finalen. For første gang siden 1997 var det en norskspråklig låt som vant Melodi Grand Prix - og det i et år der "Alvedansen" var den eneste låten med norsk tekst. I forkant av den internasjonale finalen i Aten var det odds som brakte gullstrupen fra Bergen inn i topp fem blant favorittene, men det ble til slutt en 14. plass - et år der rockerne i Lordi feide alle konkurrenter av banen.

Nå har det allerede gått 12 år siden Christine inntok Eurovision-scenen i Aten.

- I etterkant sitter jeg igjen med en veldig fin opplevelse. Jeg var 21 år på den tiden, og det var vanskelig å ta innover seg alt man opplevde i den perioden, men utelukkende så er det fine minner å se tilbake på. Det var en litt sånn "ut av seg selv-opplevelse". Men jeg vokste veldig som artist føler jeg, forteller Christine Guldbrandsen til escNorge.

Christine Guldbrandsens karriere startet allerede som barn - i Laksevåg Kirkes barnekor. Videre fulgte en rekke opptredener både på TV og scene. I media fikk hun tidlig tilnavnet "Den nye Sissel". I 2000 var Christine med på åpningen av Bergen som europeisk kulturby, der kongeparet og flere prominente gjester fikk se henne og trompetist Ole Edvard Antonsen opptre sammen på scenen. I 2003 debuterte hun med albumet 'Surfing in The Air', som solgte til gullplate. Etter det fulgte hun opp med 'Moments' i 2004.

 

Christine.Guldbrandsen

 Christine Guldbrandsen på Eurovision-scenen i 2006.

 

Med "Alvedansen" fikk hun imidlertid en av sine største hiter. MGP-bidraget ble en stor radiolåt her hjemme og var en periode den femte mest populære på Norsktoppen i 2006. Sangen lå hele 17 uker på listen.
-  Det er fortsatt en låt jeg gjør mye og som nok kommer til å følge meg videre. Jeg er veldig takknemlig for at den har blitt så godt mottatt. Deltakelsen åpnet mange nye dører for meg og gjorde at folk ble mer bevisst på meg som artist, konstaterer hun.

I årene etter ga hun ut to album - "Christine" i 2007 og "Colors" i 2011 - og mellom utgivelsene fulgte også store musikal-roller som Cosette i Les Miserables og Maria i Sound Of Music. I en periode bodde hun i New York der hun studerte på Lee Strasberg Film and Theater Institute. I 2016 og 2017 har Christine vært på Norgesturné sammen med Øivind Blunck på
hans nye musikalske humorshow Absolutt Øivind. En forestilling hun ble håndplukket til. Produsent Gusty Utterdahl uttalte dette til Bergensmagasinet: "Vi ville matche Øivind med de beste sangerne vi kunne finne. Christine var førstevalget."

Ellers er det Kina som har vært hennes største satsingsområde i det siste.
 - Jeg har jobbet mot Kina de siste årene og i fjor så endte det i min første turné der. Det er et utrolig spennende marked å jobbe i. Veldig annerledes, men veldig gøy. I tiden/året som kommer skal jeg blant annnet fortsette arbeidet mot Kina sammen med teamet mitt, så får tiden vise hva som kommer ut av det, forteller hun.

- Ellers skrives det ny musikk og planen er å få gitt ut noe nytt i løpet av 2018. Det foreligger også mye planer og drømmer om prosjekter som jeg vil gjøre, men som ikke er klar for presentasjon enda. Time will show, smiler Christine Guldbrandsen.

Sist redigert søndag, 07 januar 2018 15:43

Charlotte Sissener

Har vært med i escNorge siden 2017, og bidrar som skribent. Har i år ansvar for Ukraina, Litauen og Spania.