Logg inn
x
eller
Registrer
x
eller

Gaute Ormåsen: - Stort å være med på MGP

A - onsdag, 10 oktober 2018 15:21
Gaute Ormåsen ser tilbake på MGP-deltagelsen som en stor opplevelse, selv om han trives best på de små scener. Gaute Ormåsen ser tilbake på MGP-deltagelsen som en stor opplevelse, selv om han trives best på de små scener.

I denne intervjuserien tar vi en prat med tidligere MGP/ESC-deltagere for å høre hvordan de opplevde det å være med, hvilken betydning deltagelsen hadde for deres videre karriere, og hva de gjør nå. I dag: Gaute Ormåsen!

Gaute Ormåsen ble landskjent i 2003 etter deltagelsen i Idol, der han kom på annenplass etter Kurt Nilsen. Siden den gang har han gitt ut fem album og blitt en folkekjær artist med låter som "Chasing Rainbows" og "Kjærlighet er mer enn forelskelse". I 2009 deltok han for første gang i MGP, med låten "Synk eller svøm". Han kom til sistesjansen, men gikk ikke videre til finalen det året. I 2013 stilte han opp igjen, med "Awake", og ble stemt frem til den store finalen.

Gaute ser tilbake på MGP-deltagelsen som en stor opplevelse, selv om han i utgangspunktet trives best på de små scener.
- Det er stort å være med på MGP, det er et så stort og utrolig proft apparat rundt oss artister. Samtidig føler jeg meg egentlig mer komfortabel på de små scenene. På en så stor scene som MGP så må man liksom ha et bra show, gjerne med dansing osv, noe som ikke er helt min greie, forteller han.
- Jeg husker best samholdet med de andre artistene, legger han til.

Stjernekamp var skummelt

- Hvilken betydning føler du deltagelsen hadde for din videre karriere?

- For å være ærlig så ble ikke MGP-sangene blant de mest populære låtene mine på Spotify osv, så det har nok ikke betydd all verden for min del, annet enn å få vist frem et par nye sanger. Samtidig har det vært lærerikt og en gøy erfaring.

Til tross for at Gaute ikke er noen fan av store scener, utfordret han seg selv i Stjernekamp i fjor, der han til slutt kom på en femteplass.
- Stjernekamp var veldig skummelt. Igjen så er jeg ikke så glad i så store scener. Jeg er glad jeg klarte å komme meg gjennom det, få en god plassering og lande på beina, men aldri igjen for å være ærlig, innrømmer Gaute.

Juleturné

For tiden bruker han dagene i hjemmestudioet, der han stadig produserer nye låter.
- Nå sitter jeg hjemme i studioet mitt hver dag etter at jeg har levert dattera mi i barnehagen. Jeg tar ulike oppdrag som produsent. Det har blitt en del barnesanger, og jeg hører dem surre og gå på NRK Super, det er jo gøy. Akkurat nå jobber jeg med en ny låt, men om den vil se dagens lys er for tidlig å si, de fleste ideene havner tross alt i skuffen for evig tid. Ellers spiller jeg en del, nå på lørdag spilte jeg på Strynemessa i Stryn, forteller han.
Før jul blir det også en ny julekonsertturné i kirker rundt om i landet. Turneen starter i Borgund kirke i Ålesund 24. november og avsluttes i Lommedalen 17. desember. I år får han med seg blant andre Rita Eriksen og Christian Ingebrigtsen.
- Jeg gleder meg mest til å se alle småstedene som har pyntet til jul, samt møte alle hyggelige folk rundt omkring, avslutter Gaute Ormåsen.

Sist redigert mandag, 22 oktober 2018 15:54

Charlotte Sissener

Har vært med i escNorge siden 2017, og bidrar som skribent. Har i år ansvar for Ukraina, Litauen og Spania.