Logg inn
x
eller
Registrer
x
eller

Kate Gulbrandsen klar for «Stjernekamp»

Av - torsdag, 09 juni 2016 13:31

NRK offentliggjorde i dag deltakerlisten til «Stjernekamp». Tidligere MGP-vinner Kate Gulbrandsen er blant artisten som skal delta i konkurransen.

Gulbrandsen vant Melodi Grand Prix 1987 med låten «Mitt liv», og endte på niendeplass i Eurovision i Brussel. På forsøk nummer to i MGP, to år senere med låten «Nærhet», gikk hun ikke videre til superfinalen. Sist vi så henne på en MGP-scene var 27. februar i år, da hun fikk fremføre «Mitt liv», 29 år etter seieren i 1987. En annen som stod på scenen i Spektrum i vår, var Knut Anders Sørum, som også er en av deltakerne. Han vant MGP 2004 med låten «High», og representerte Norge i Istanbul. Det endte med sisteplass i finalen, og bare 3 poeng – alle fra Sverige. 

Morten Harkets datter, Tomine Harket, er den yngste deltakeren i årets «Stjernekamp». Hun debuterte i MGP i 2010 med «Be Good To Me». Låten røk ut i den andre delfinalen i Bodø. Et mindre kjent fjes som skal delta er Nicoline Berg Kaasin. Hun har stått i skyggen av artistene i flere år – som bakgrunnsvokalist for blant annet Margaret Berger og Agnete Johnsen.

De øvrige deltakerne i «Stjernekamp» er Marian Aas Hansen, Håvard Bakke, Jonas Skybakmoen, Kashfa King Gashamura, Gunnhild Sundli og Steinar Albrigtsen.

Artistene skal gjennom høsten på NRK kjempe om å bli «Norges beste entertainer».

Kilder

Sist redigert lørdag, 11 juni 2016 02:23
Alexander Gjørøy

Har vært med i escNorge siden våren 2016, og er i dag redaktør og har hovedansvar for Hellas, Kypros og San Marino.