Logg inn
x
eller
Registrer
x
eller

3. mai 2018 - 09:44

Personangrep og sjikane er aldri okey hos escNorge

Av
"All aboard" er slagordet for årets Eurovision. Det burde prege måten vi omtaler hverandre også. "All aboard" er slagordet for årets Eurovision. Det burde prege måten vi omtaler hverandre også. Foto: EBU

Vi i escNorge er en uavhengig, fandrevet nettside på frivillig basis. Vårt mål er i følge vedtektene å spre nyheter, glede og entusiasme rundt Eurovision og Melodi Grand Prix. Vi vil på våre sider ikke godta noen form for personangrep. Hverken på vårt debattforum, eller i våre artikler. 

Noen kan ha lagt merke til at det er en sak som ikke ligger på vår nettside lenger, men som lå der i går. Denne er fjernet siden en ekstern skribent, på forespørsel fra oss, bidro med en vurdering av årets låter. Denne inneholdt det vi mener er personangrep og tilnærmet sjikanerende karakteristikker. 

escNorge beklager at denne artikkelen lå ute i noen timer før den ble fjernet. 

Flere artister som deltar og har deltatt i Eurovision skryter av kjærligheten i det direkte møtet mellom artister og Eurovision-publikummet. Aleksander Walmann sa i fjor i flere intervjuer at Eurovision var bare kjærlighet hele veien. 

Men på enkelte steder på nettet kan det nok oppleves annerledes. Det er mye personkarakteristikker og hatefulle ytringer her og der. Vi i escNorge ønsker ikke å bidra til å spre dette.

At alle har ulike meninger om låter og framføringer er den del av moroa for mange av oss. Men diskusjonen skal føres på en saklig, god og ærlig måte uten personangrep. 

Jeg vil sitere Alexander Rybak til slutt:

- Use your voice in a positive way and support your favorites.

Happy Eurovision videre alle sammen!

 

Hilsen redaktør Anders M Tangen på vegne av escNorge-redaksjonen. 

Sist redigert 3. mai 2018 - 19:24
Anders Martinius Tangen

Anders M. Tangen har dekket Grand Prix stoff for NRK i flere år. Nå er han foredragsholder for næringslivet, og har sin egen Eurovisionblogg ved siden av å være redaktør for escNorge.net