Logg inn
x
eller
Registrer
x
eller

Rita Ora takket nei til Polens vinnerlåt

Av - torsdag, 29 november 2018 12:47
TAKKET NEI: Rita Ora (bildet) er en av de kjente artistene som ikke ga ut Polens vinnerlåt i Junior Eurovision før den havnet hos den polske kringkasteren. TAKKET NEI: Rita Ora (bildet) er en av de kjente artistene som ikke ga ut Polens vinnerlåt i Junior Eurovision før den havnet hos den polske kringkasteren. Foto: Firdaus Latif / Flickr

Den kosovisk-britiske popstjernen Rita Ora skal ha vist interesse for «Anyone I Want To Be», men ga den ikke ut.

Låten var Polens vinnerbidrag i Junior Eurovision 2018, og ble fremført av Roksana Węgiel. Også den australske rapperen Iggy Azalea skal ha vist interesse for låten, men verken Azalea eller Ora ga ut låten før den havnet i Polen. Det er en av låtskriverne, danske Cutfather, som ifølge den danske kringkasteren DR skal ha kommet med avsløringene. Cutfather, hvis egentlige navn er Mich Hedin, skrev låten i 2013.

En av de andre låtskriverne samarbeidet med et plateselskap som sendte låten til den polske kringkastere TVP, men Hedin fikk ikke vite at låten var blitt valgt til å representere Polen i Junior Eurovision.

– Jeg havde faktisk glemt alt om den sang. Vi godkendte, at de måtte bruge sangen, og siden har jeg ikke hørt mere fra dem. Men da jeg så så opslaget i går med ordene 'Junior Eurovision', så ringede der pludselig en klokke, sier Hedin til DR.

Låten ble oversatt til polsk, slik at den holdt seg innenfor reglene i Junior Eurovision. Bidraget vant med 215 poeng, tolv mer enn andreplassen Frankrike.

Det er første gang Polen vinner Junior Eurovision Song Contest.

Sist redigert torsdag, 29 november 2018 13:11
Alexander Gjørøy

Har vært med i escNorge siden våren 2016, og er i dag redaktør og har hovedansvar for Hellas, Kypros og San Marino.