Logg inn
x
eller
Registrer
x
eller

27. juni 2017 - 23:30

Ted – för kärlekens skull

Av
Ted – för kärlekens skull Arkivfoto

Äntligen på väg, kan man si - når det nesten nøyaktig 20 år etter Ted Gärdestads død er en hel spillefilm på vei om det dramatiske livet til den svenske artisten.

Tilbake på 70-tallet kjente selv nordmenn til hans til tider sommerlige og nesten naive svenskspråklige innspillinger, men få kjente og fikk vite til hva de to neste tiårene skulle bringe for tenåringsidolet. Teds karriere og liv har allerede i løpet av året blitt dokumentert i svensk media både gjennom SVT og TV4.

I Eurovision-sammenheng deltok Ted for Sverige i 1979, der hans Satelitt oppnådde en heller beskjeden 17. plass. Men et par år senere gikk hele Norge og gumlet og nynnet på den heller ubegripelige Hubba Hubba Zoot Zoot, som Ted Gärdestad var en del av teamet bak.

Foran dette, var nok Ted mest kjent som originalnavnet bak en av Anita Skorgans tidligste innspillinger: Min egen måne. Her fra en av Gärdestads aller siste TV-opptredener fra 1993:

Teds bror, Kenneth Gärdestad er i dag alvorlig kreftsyk, men han arbeider allikevel febrilsk med å ferdigstille en rekke demoinnspillinger sammen med broren som aldri har blitt offentliggjort. Noen av disse vil trolig bli brukt i den kommende spillefilmen, som man håper kan nå kinoene rundt juletider.

Hvorfor Ted gikk ut en midtsommerkveld for 20 år siden for å finne nettopp sin egen måne, kan du lese om om i vår tidligere biografi her --->

Og du kan også se den forrige dokumenteran om hans liv, fra 2012 under:

Kilder

Sist redigert 27. juni 2017 - 23:52

Eivind Charlie M. Sætre

Har på escNorge vært med fra starten i 2009 og bidrar i dag som skribent og webmaster. Har i år ansvar for Frankrike, Storbritannia og Tyskland.