Logg inn
x
eller
Registrer
x
eller

26. september 2017 - 21:32

Blogg: Trolig kollisjon mellom svensk og norsk finale også i 2018

Av
Madden er en norsk låtskriver og produsent med stor suksess med låta "Golden Light" som har blitt streamet 75 millioner ganger på Spotify. I Desember sa han til VG at han ville vinne Eurovision med en formel han forsker på. Om han er med i den norske finalen så tror jeg datoen er 10.mars.  https://escnorge.net/escnorgeforum/melodi-grand-prix-2017/8659-madden-vil-forske-fram-esc-vinner Madden er en norsk låtskriver og produsent med stor suksess med låta "Golden Light" som har blitt streamet 75 millioner ganger på Spotify. I Desember sa han til VG at han ville vinne Eurovision med en formel han forsker på. Om han er med i den norske finalen så tror jeg datoen er 10.mars. https://escnorge.net/escnorgeforum/melodi-grand-prix-2017/8659-madden-vil-forske-fram-esc-vinner Foto: Stephen Butkus


I dag fikk vi vite at den svenske finalen arrangeres 10.mars. Svenskene har tradisjon for å ha sin finale i starten mars. Slik har det ofte vært for den norske finalen også, etter at vi sluttet igjen med delfinaler. En trenger derfor ikke være den skarpeste kniven i skuffen for å resonnere seg fram til datoen for neste års norske finale. 

Dersom ikke NRK i år har tenkt å flytte finalen ut av Oslo Spektrum så gir en kikk på programmet i arenaen oss et lite hint.
2.mars er Spektrum leid ut til Planet Earth
9. og 10. februar spiller A-ha i arenaen
9. til 25.februar er det forresten også Vinter OL. Selv om det er TVNorge som har rettighetene til OL-sendingene denne gangen så tror jeg ikke at NRK ønsker å legge Grand Prix-finalen til denne perioden av hensyn til konkurransen om seerne.

Selvsagt kan det hende at NRK flesker til med en finale allerede i Januar. Men da må de legge det i en av de to første helgene i Januar,  siden Spektrum er opptatt de to siste helgene. Men jeg tror NRK synes første eller andre lørdag etter nyttår er for tidlig. Det blir for hodestups uti det hele etter Juleferien med tanke på lansering av artister, låter og hele dramaturgien i oppkjøringen. 

De tre siste årene har finalen vært andre helgen i mars. Jeg tror det blir det også neste år.
Særlig når både programmet i Oslo Spektrum, og datoen for OL tilsier det samme.

Vi får jo bare se om dette stemmer. Kanskje er det ikke engang spikret i NRK ennå. I fjor ble datoen bestemt i September. Men jeg tror vi ender opp på lørdag 10.mars. Så jeg holder av den dagen i alle fall.

 

Anders M. Tangen

Sist redigert 26. september 2017 - 21:57
Anders Martinius Tangen

Anders M. Tangen har dekket Grand Prix stoff for NRK i flere år. Nå er han foredragsholder for næringslivet, og har sin egen Eurovisionblogg ved siden av å være redaktør for escNorge.net