Betraktninger etter finalen

  • KnutO
  • KnutO's profilbilde Profil
  • Offline
  • Hold On Be Strong
  • Hold On Be Strong
Mer info
15/05/2016 03:08 #1 av KnutO
KnutO opprettet: Betraktninger etter finalen
Jeg er etterhvert blitt en moden mann, har fulgt Eurovision siden 1971 da moren min satte 8-åringen sin foran TV-en en lørdagskveld da det tilfeldigvis var ESC-finale og jeg ble solgt direkte. (Hun gjorde det sikkert for å få fred et par timer......) Eurovision ble min inngangsport til moderne musikk og den kvelden sa jeg farvel til Anita Hegerland og annen barnemusikk og begynte å utforske den moderne musikkens vidunderlige verden.

Siden det har jeg kun gått glipp av den norske finalen i 1972 og 2. semifinale i 2013 da jeg satt på nattbuss med mobilt bredbånd som bare hakka og det var klin umulig å få sett noe som helst. Men etter 44 års alenegang som ESC-frelst (og jeg skal si at jeg har måttet tåle mye tyn og endatil spekulasjoner om at jeg var homofil) så har jeg i år endelig funnet et felleskap gjennom dette forumet, å dele min lidenskap med likesinnede! :)

Det har ført til at jeg aldri har hørt så mye på ESC-låtene som i år. Årets 43 (Romania er med!) låter har hatt høy rotasjon på min elskede iPod Classic med nesten 20000 sanger. Jeg har diskutert ESC i det vide og det breie og det å logge inn på forumet har vært et av dagens høydepunkter.

Sjelden har jeg gleda meg til ei ESC-uke som i år og sjelden har jeg kost meg så glugg med alle tre sendingene. Sjøl om det var en enorm skuffelse at Agnete røyk ut. Sjøl om det var en stor skuffelse at Australia ble slått på målstreken. En sang jeg ga 4 på terningen i mine forhåndsvurderinger. Men en sang som steg til en 6-er etter Dami Ims fantastiske opptredener på torsdag og i kveld. Og for dere som har fulgt min Topp 50-nedtelling, så kan jeg fortelle at Dami Im har skjøvet Carola ned fra pallen og inntatt 3. plassen. For Vicky Leandros og Vanilla Ninja vil for alltid være nr. 1 og 2, det er to bidrag som har gjort et uutslettelig inntrykk på meg.

Når det gjelder det nye opplegget vedr. stemmegivning vil jeg si til EBU: Behold det inn i evigheten. Fy flate for ei spenning! Da fire land gjenstod på televotinga klarte jeg ikke å sitte stille, jeg måtte opp på beina. Dette er en genistrek av EBU, og vi må beholde 50/50 jury/folket. Polen og Østerrike tjente vanvittig på folkets stemmer, og slik skal vi ha det. Folket er der for å korrigere fagjuryene.

Og da kan vi få en vinner, som nå, som verken vinner folket eller juryene, men som vinner sammenlagt. Regner med at Rolf Falk-Larssen gliste godt i skjegget i kveld :) Han vant jo et VM (eller var det EM?) på skøyter på 80-tallet uten å vinne en eneste av de fire distansene. Det var en del skøytepurister som ikke helt likte det husker jeg.

Så etter et par glass vin er jeg kanskje ikke så sur over at Ukraina vant likevel. For jeg har egentlig hatt den beste Eurovisionopplevelsen i mitt 53-årige liv. Og det skal jaggu meg dere her på forumet ha en del av æren for. For en gjeng sier jeg bare! :party:
Tommel opp: Eivind, Evy, Stirosso, Harlekin, Vendelay, G61, jodlebirger, Musikkelskerinnen, Keisern, Snoopy, Klabois, ManOfThePeople, Nocturne, KIELIA

Logg inn eller registrer deg for å bruke forumet.

Mer info
15/05/2016 03:30 #2 av ToreK
ToreK har svart på: Betraktninger etter finalen
Jeg har nok heller ikke brukt så mye tid på ESC tidligere som dette året....litt av grunnen er nok at det var veldig mange låter jeg likte i år. Men også fordi det har vært mye liv både på facebook gruppa og her i forumet / chatten.

Resultatene har ikke akkurat gått min vei dette året. Først røk både min favoritt Makedonia og Norge begge ut i semifinale 2. Så tror jeg min nye favoritt Australia har seieren i lomma ettersom de hadde en såpass stor ledelse halvveis, men der kommer låta jeg har på 23. plass i finalen og snapper seieren noen få poeng foran :( Litt surt når jeg hadde ca 25 låter jeg likte rimelig godt....og ingen av de klarte å vinne.

Det nye stemmesystemet likte jeg veldig godt.....ikke noe var avgjort før siste poengene var lest opp. Det positive med årets vinner må være at man nå ser at det ikke nødvendigvis hjelper å skreddersy en vinnerlåt og cruise hjem en seier.

Da er det bare å nyte noen sommermåneder....og vips er det på igjen med en ny sesong :party:
Tommel opp: KnutO, Keisern, ManOfThePeople

Logg inn eller registrer deg for å bruke forumet.

Mer info
15/05/2016 09:27 #3 av Harlekin
Harlekin har svart på: Betraktninger etter finalen
Så herlig med så mye positiv omtale av ESC :-)

Heldigvis er det mye av det rundt omkring.
Det er så mye mer spennende enn gnåling om at feil låt vant, elendig show, rotete stemmegivning også videre.

Og jeg er enig i det meste som står her i tråden.

Det nye stemmesystemet har jeg forsvart fra dagen jeg fikk høre om det, og det var jo veldig mye skepsis mot dette.
Men når folk vi se det i aksjon, så tror jeg de fleste eser at det løfter progammet mange hakk.

Hvis jeg skal innvende noe så er det at 3 timer og 50 minutter er i lengste laget for en slik sending.
For min del kan de gjerne droppe innmarsjen og noe av disse "cabaret"-sketsjene.
Ikke fordi jeg ikke synes det tilfører programmet noe, men fordi det totalt blir for langt.

Samboeren gikk og la seg før avstemningen denne gangen, fordi det bli litt for lang.t
Jeg lurer på om det gjelder flere.

Det plager riktignok ikke meg. Jeg kan sitte i tjue timer å se Eurovision jeg, men jeg lurer på om "vanlige" folk har samme stamina.

Vinneren synes jeg også var bra, selv om jeg hadde andre jeg stemte på. Italia fikk mine stemmer.

Politikk eller ikke politikk. Jeg hørte på Dagsnytt nå at krimtartarene som har vært en utsatt gruppe lenge føler dette som en støtte fra Europa, og det synes jeg er en fin bi-effekt av resultatet.

Også er jo Kiev en flott by! Så kanskje jeg skal ta turen dit igjen neste år. Vi får se.
Forfriskende med ESC utenfor Norden nå synes jeg.
Tommel opp: KnutO, G61, Keisern, Klabois, Nocturne

Logg inn eller registrer deg for å bruke forumet.

Mer info
15/05/2016 09:52 #4 av TKC
TKC har svart på: Betraktninger etter finalen

Harlekin skrev: Vinneren synes jeg også var bra, selv om jeg hadde andre jeg stemte på.


Ja, du synes den var så bra at du ga den terningkast 2. Eller har du endret dette synet nå? :whistling:

Logg inn eller registrer deg for å bruke forumet.

Mer info
15/05/2016 10:12 #5 av Siw
Siw har svart på: Betraktninger etter finalen
Dette synes jeg var den beste ESC-finalen noensinne. Showet, humoren, programlederene, nivået på bidragene - ALT var supert!. Og det ble toppet av med ny avstemming som jeg i utgangspunktet var skeptisk til men som jeg nå håper blir beholdt i fremtiden! :)
Tommel opp: KnutO, Keisern, Eurogroover

Logg inn eller registrer deg for å bruke forumet.

Mer info
15/05/2016 11:30 #6 av Malene
Malene har svart på: Betraktninger etter finalen

Siw skrev: Dette synes jeg var den beste ESC-finalen noensinne. Showet, humoren, programlederene, nivået på bidragene - ALT var supert!. Og det ble toppet av med ny avstemming som jeg i utgangspunktet var skeptisk til men som jeg nå håper blir beholdt i fremtiden! :)


Det som SVT presenterte i går var helt praktfullt! Gi dem alle internasjonale TV-priser som finnes. Og kan Petra og Måns dra til Ukraina å være programledere neste år, please? :laugh:
Tommel opp: Siw, Eurogroover

Logg inn eller registrer deg for å bruke forumet.

Mer info
15/05/2016 11:30 #7 av Klabois
Klabois har svart på: Betraktninger etter finalen
Ja, avstemninga holdt definitivt på spenninga... jeg bare kan ikke fatte og begripe at Polen gjorde det så bra der :P hadde to polakker i stua, som lå sånn hver gang jeg ble sur fordi de ikke ble lest opp snart!
Og dessuten er dette mer spennende fordi du får det i "en bønsj" istedenfor at du ser Polen jevnt og trutt samle "samlede" poeng osv.

Logg inn eller registrer deg for å bruke forumet.

Mer info
15/05/2016 11:59 - 15/05/2016 12:25 #8 av Keisern
Keisern har svart på: Betraktninger etter finalen
Jeg har nå fått summet meg etter gårsdagens thriller. Ble ikke mange timers søvn i natt.

Dette var tidenes beste ESC. Musikalsk var dette et av de beste Eurovision (etter min mening) og jeg kan ikke huske at avstemmingen har vært så spennende noen gang. Følte også opplesningen gikk i et greit tempo uten noe rush. Dette var en stor suksess.
Veldig stolt og glad over de norske jurypoengene. Deilig at Sverige ikke fikk poeng (jada, skadefryd) og gøy at Elisabeth Andreassen leste de opp. Godt valg av NRK!

Det har sine fordeler at Norge ikke er med. Da slipper jeg å sitte der som et nervevrak og være anspent hele tiden. Nå kunne jeg nyte og få med meg ALT.

Tusen takk til SVT og Sverige for en fantastisk kveld. Ingen kan dette bedre enn dere. T.o.m. Petra Mede var helt Ok i går og Måns er veldig dyktig og naturlig.

Det er jo slik at ingenting er perfekt. Jeg er ikke så veldig fan av vinnersangen, også synes jeg det var synd at Tsjekkia ikke fikk noen folkestemmer, men det var kanskje ikke så overraskende. Håpløst startnummer og en sang som nok er ganske forglemmelig i dette selskap. I tillegg har de ikke så mange naboer som stemmer på dem. Takk for fagjury, men i går la jeg uansett med et stort smil om munnen. Lenge siden jeg har vært så fornøyd etter en finale.

Tusen takk til alle forumister her inne som har gjort vinteren/våren morsommere og tusen takk til dere som kom på forumtreff i går. Et av årets hyggeligste tradisjoner.

Jeg kommer nok til å "henge" på dette forumet fremdeles, men nå står sommer og (forhåpentligvis) sola for døren, før oppladningen til en ny MGP/ESC sesong starter i høst.
Siste endring: 15/05/2016 12:25 av Keisern.
Tommel opp: KnutO, Siw, Klabois

Logg inn eller registrer deg for å bruke forumet.

Mer info
15/05/2016 12:04 #9 av Dorf
Dorf har svart på: Betraktninger etter finalen
Lenge leve ESC! Meget bra sending. Men enig med Harlekin.. Det må kortes noe ned. Man trenger da ikke SÅ mye pausefyll innimellom?
Tommel opp: Keisern

Logg inn eller registrer deg for å bruke forumet.

Mer info
15/05/2016 13:43 #10 av eurofant
eurofant har svart på: Betraktninger etter finalen
Dette var det beste ESC jeg har sett og det begynner å bli noen. Veldig imponert over scenen og at den kunne varieres så mye. Kjempegode programledere. Å forandre stemmegivingingen var et sjakktrekk. Det må bare beholdes.
Når det er sagt synes jeg programmet ble for langt. Tror de med fordel kunne kuttet ut eller kortet ned innledningen og kuttet ut noen av disse pausenummerne.
Tommel opp: Klabois

Logg inn eller registrer deg for å bruke forumet.

  • Vendelay
  • Vendelay's profilbilde
  • Borte
  • A Monster Like Me
  • A Monster Like Me
Mer info
15/05/2016 13:54 #11 av Vendelay
Vendelay har svart på: Betraktninger etter finalen
Det har varit en fantastisk Eurovision säsong! Tack alla här i forumet, Eurovision skulle inte vara detsamma utan er. Jag känner redan att det kommer bli så tomt nu när allt är över.

Men jag hade en väldigt fin kväll igår. En fantastisk show! Petra och Måns glänste verkligen som programledare, och scenen i år har överträffat alla mina förväntningar. Jag var skeptisk till det nya röstningssystemet, men det fungerade ju faktiskt väldigt bra det också. Allt var så bra! Mer än godkänt betyg till SVT. :thumbup Det var väl egentligen bara den där Justin Timberlake, som jag lika gärna hade kunnat vara utan. Men det störde väl heller ingen att han var där. Och det finns säkert någon som gillar honom, och som blev glad över att se honom, så strunt samma. Jag fick gott om tid till att kolla sociala medier innan resultatet, så det var ju bra. :P

Det är väl bara att Justin Timberlake inte riktigt kunde mäta sig med alla fantastiska Eurovisionartister vi fick se på scenen. Jag hade så många favoriter igår och jag gillade nästan alla bidrag, mer eller mindre. Mina röster gick till Ryssland, Bulgarien, Frankrike, Italien och Österrike.

Ukraina's låt var en av de jag gillade mindre, och även om jag kan uppskatta hennes inlevelse och etnoinfluenserna, så känns det fortfarande inte som en vinnarlåt för mig. Resultatet var verkligen helt obegripligt. Trodde aldrig att hon skulle vinna. :blink: Men det är ju inte alltid det blir som man vill i Eurovision, och jag har kommit över den största besvikelsen nu.

Jag räknar med att aktiviteten här i forumet kommer att dö ut ganska snart, som den brukar göra. Så medan alla fortfarande är kvar, tack igen för den här säsongen. Och ett särskilt tack till alla er som jobbar med escnorge, som ser till att den här sidan och forumet finns. Ni gör ett kanonjobb! Tusen tack! :)
Tommel opp: Eivind, Sissel, jodlebirger, Nocturne, KIELIA

Logg inn eller registrer deg for å bruke forumet.

Mer info
15/05/2016 13:57 - 15/05/2016 14:00 #12 av jodlebirger
jodlebirger har svart på: Betraktninger etter finalen
Jeg synes at SVT fikk reist litt kjerringa etter et noe dårlig esc i 2013. Dette var alt i alt mye bedre enn esc i Malmø.
Petra var noe bedre enn dengang, og Måns var kjempebra.
Det nye stemmesystemet var på en måte spennende, men på en annen måte også utrolig stressende. Jeg er ikke bare interessert i de øverste plasseringene, men mine favoritter uansett om de blir nr. 1 eller nr. 22. Og det var vanskeligere enn noensinne å få med seg noe annet enn tetstriden.
Pauseunderholdningen var for lang, og jeg har mine mistanker om at det var dette nye stemmesystemet som var vanskeligere å holde orden på.
Innmarsjen er koselig, men unødvendig. Her må det gjøres grep for å få sendingen kortere. Altså ikke kutte ut spokespersoner eller antall land som får stemmerett, men pauseunderholdning og innmarsj. Er det nye stemmesystemet for tidkrevende, må det kuttes. Folk mistet interessen i pausen og gikk og la seg, iallefall mange.
Superstjerner fra USA som ikke har peiling på esc, har ingenting i esc å gjøre. Bruk Europeiske artister!!
Men jeg tror kanskje svenskene skulle veie litt opp for at pauseunderholdningen i Malmø så ut som lokalrevyen i Dalarna, og derfor gikk til strake motsetning.
Siste endring: 15/05/2016 14:00 av jodlebirger.
Tommel opp: Nocturne

Logg inn eller registrer deg for å bruke forumet.

Mer info
15/05/2016 14:16 #13 av Malene
Malene har svart på: Betraktninger etter finalen
Det nummeret om den ultimate ESC-låten var fantastisk bra. Der fikk Petra og Måns vist seg som de entertainerne de er. Og Rybak dukket opp flere ganger. Alt i alt har SVT gjort et imponerende stykke TV-historie. Det er bare å bøye seg i hatten.
Tommel opp: KnutO, Klabois

Logg inn eller registrer deg for å bruke forumet.

Mer info
15/05/2016 14:20 #14 av jodlebirger
jodlebirger har svart på: Betraktninger etter finalen

Malene skrev: Det nummeret om den ultimate ESC-låten var fantastisk bra. Der fikk Petra og Måns vist seg som de entertainerne de er. Og Rybak dukket opp flere ganger. Alt i alt har SVT gjort et imponerende stykke TV-historie. Det er bare å bøye seg i hatten.


Jeg likte også godt dette innslaget. Det beste pausenummeret på noen år. Men ellers ble det andre pausefyllet for langtekkelig.
Tommel opp: KIELIA

Logg inn eller registrer deg for å bruke forumet.

Mer info
15/05/2016 20:11 #15 av Evy
Evy har svart på: Betraktninger etter finalen
Kjekt at du fant oss her, KnutO. Husker godt den gleden jeg følte i 2009 da jeg fant den fine gjengen her. Ikke minst husker jeg måten de tok i mot meg slik at jeg følte meg skikkelig velkommen. Du skal samtidig ha det at du bidrar med noe positivt til fellesskapet her.

Finalen i går var fantastisk. Jeg var så muggen over nytt stemmesystem, men det biter jeg i meg i dag. Det var virkelig en suksess. Det var mange flotte låter med i finalen. Faktisk likte jeg godt sikkert over halvparten, men som alltid noen bedre enn andre. Jeg liker vinneren kjempegodt, mens resten av familien er rystet.

Nå ser jeg fram til neste år. Om ryktene stemmer går finalen 20. mai, og da slipper jeg at det er i pinsa, for da går nesten hele helga til et arrangement som pleier å være her på på den tiden. Det betyr jo at jeg legger meg sent og må opp tidlig - i tillegg til masse greier hele dagene. Nesten ESC blir enda bedre om det ikke faller i pinsa :)
Tommel opp: KnutO

Logg inn eller registrer deg for å bruke forumet.

Mer info
15/05/2016 20:25 - 15/05/2016 20:26 #16 av Toppboy
Toppboy har svart på: Betraktninger etter finalen
Tusen takk til SVT og Sverige for et svært underholdende og profesjonelt show fra Stockholm. Går over i historien som et av de beste etter min mening.

Så får man bare gratulere Ukraina med seieren. Låta deres skjønte jeg aldri noe av, men det er åpenbart at hun har truffet noe i folk. Generelt er jeg mer fan av gladlåter som ikke etter fokus på krig og konflikt i en slik setting, men kanskje vi også skal være glade for at noen bidrag har litt mer innhold. Håper at seieren ikke skaper for mange politiske bruduljer, og at Russland stiller på startstreken også i Kiev. Forrige gang de var vertsnasjon gav de oss en flott finale som er en av mine favoritter. Føler meg trygg på at de har det som skal til for å lage et bra show til neste år.

Svært gledelig at Australia gjorde det så sterkt i sitt 2. år. Fantastisk låt og artist. Antar at de er kommet for å bli nå i ESC. Ble også utrolig glad da Norge gav 12 poeng til Italia. Det er derfor vi skal ha en fagjury. Så får svenskene bare sutre videre.

Alt i alt en veldig fin sesong. Jeg gleder meg allerede til 2017, og håper virkelig at Norge kommer sterkt tilbake. Det er alltid et tomrom i finalen når vi ikke er med, og omstendighetene rundt vårt bidrag i år var litt trist synes jeg.
Siste endring: 15/05/2016 20:26 av Toppboy.
Tommel opp: KnutO

Logg inn eller registrer deg for å bruke forumet.

Mer info
15/05/2016 21:37 #17 av Maggis
Maggis har svart på: Betraktninger etter finalen
Dette var min 50 ESC finale og den beste på alt noen gang.. Petra og Måns må få særlig ros.. De var helt suverene.. At den beste finalen jeg har sett den 50. , kom i Sverige, er vel ingen tilfeldighet.. Svensken elsker ESC og er utrolig bra på dette... Så får det være at jeg overhodet ikke likte vinnerlåta, men det blir alltid en smakssak . Nå takker jeg alle her inne for noen herlige uker og måneder.. For oss ESC fans er dette en stor fest som har utviklet seg til fra å vare ca. en uke til nå å dra over nesten et halvt år.. Moro er det, men nå kjenner jeg at jeg er sliten !

Ha en god sommer alle sammen.. :thumbup :thumbup
Tommel opp: KnutO

Logg inn eller registrer deg for å bruke forumet.

Mer info
16/05/2016 23:53 #18 av Tommy
Tommy har svart på: Betraktninger etter finalen
Måns og Petra og scenen var virkelig det beste. Og ikke for å glemme dette


Ler så godt hver gang jeg ser det, terningkast 6 :laugh: :laugh:
Tommel opp: Vendelay

Logg inn eller registrer deg for å bruke forumet.

Mer info
17/05/2016 00:10 #19 av jodlebirger
jodlebirger har svart på: Betraktninger etter finalen

Tommy skrev: Måns og Petra og scenen var virkelig det beste. Og ikke for å glemme dette


Ler så godt hver gang jeg ser det, terningkast 6 :laugh: :laugh:


Det var utrolig bra! Til og med de bakende bestemødrene var med her... Iallefall i kopiversjoner. :laugh:

Logg inn eller registrer deg for å bruke forumet.

Mer info
17/05/2016 23:14 #20 av Nocturne
Nocturne har svart på: Betraktninger etter finalen
Virkelig flott finale. Ble litt bismak av den politiske påvirkete seieren, men som vanlig er det alltid noen sanger og personer som virkelig fester seg.

Hadde kun hørt favorittene Russland og Australia før finalen så har nå tilgode mange gode karameller å suge på. Akkurat nå er det Kroatia som i typisk ESC-stil har vokst fra anonym til skikkelig digg og det er flere andre også.

Kommer kanskje tilbake med flere betraktninger når jeg har 'sett ferdig'.

Logg inn eller registrer deg for å bruke forumet.

Moderator: Eirik F
Tid til å lage siden: 0.833 sekunder
Forumløsning av: Kunena