Hvordan reise kjerringa til neste år?

  • Toppboy
  • Toppboy's profilbilde Profil
  • Offline
  • A Monster Like Me
  • A Monster Like Me
Mer info
22/05/2016 10:38 - 22/05/2016 10:44 #1 av Toppboy
Toppboy opprettet: Hvordan reise kjerringa til neste år?
www.vg.no/rampelys/musikk/agnete-johnsen...e-synlig/a/23684208/

Konfettien har lagt seg i Globen og nå går vi inn i dvalemodus før påmeldingen til MGP 2017 åpner etter sommeren. I VG-intervjuet innrømmer JFK at det hadde vært en fordel å være mer synlig, uten å rette noen kritikk mot verken NRK eller Agnete. I sedvanlig stil går han allerede nå høyt på banen og "gleder seg til Norge vinner i Ukraina".

Det er flott at han er ambisiøs. Men jeg håper han har tenkt litt over hva han selv må gjøre for å reise kjerringa etter et ganske trist år for Norge i ESC. Resultatene kommer ikke av seg selv. De avhenger av møysommelig arbeid - og arbeidet må starte nå. MGP 2016 var et ganske ordinært år med få låter som gjorde seg bemerket på hitlistene. Freddy Kalas var vel den som fikk størst suksess i etterkant. Trolig var det ingen av de 10 utvalgte som hadde gjort det spesielt sterkt i Stockholm. Det sier noe om at nivået må heves til neste år dersom Norge skal være tilbake i gamet.

Jeg vet ikke hvilket kontaktnett JFK egentlig har nå om dagen, men jeg sitter med en følelse av at han har ganske dårlig dømmekraft hva gjelder Eurovision (og kanskje også MGP). Han er veldig kommersiell i smaken, og har en tendens til å se seg litt blind på artistene (eller ha en veldig overdrevet tro på de han selv liker. Det var typisk når han var dommer i Idol/X-factor også...). Rent hypotetisk - tror dere JFK ville plukket ut en låt som f.eks A monster like me i bunken av bidrag? Jeg er jammen ikke sikker på det. Han har en forkjærlighet for de radiovennlige og rendyrkede poplåtene. De som gjerne går inn det ene øret og ut det andre. Men hva med de man må tygge litt på?

Til neste år håper jeg de setter sammen en kompetent lyttergruppe som liker noe mer enn det som surrer og går på NRK P3 om dagen. I 2005 sendte vi puddelrock til Kiev. Vel - det er mange år siden vi har tatt et så vågalt valg. Kanskje dags for noe litt utradisjonelt igjen? Uansett - det hviler et tung ansvar på generalens skuldre dersom han skal klare å leve opp til de store ordene han selv serverer.
Siste endring: 22/05/2016 10:44 av Toppboy.
Tommel opp: Diskus, Klabois, Nocturne

Logg inn eller registrer deg for å bruke forumet.

Mer info
22/05/2016 12:34 #2 av Eirik H
Eirik H har svart på: Hvordan reise kjerringa til neste år?
Når jeg ser tilbake på årets MGP-felt var det høyst ordinært og ganske blottet for kreativitet og sjel. Var ikke så mye galt med låtene, det hele var bare uinteressant. Og det verste av alt var de dølle låtene til Pegasus og Stage Dolls som gudene vite hvordan kom med. Ta flere sjanser, sjangervariasjon er et must! Få noen nye ukjente band og artister f.eks. fra Urørt-verdenen. Ikke bare be en haug pop-folk "lage en låt til MGP". Det er der det ofte går feil.

Jeg håper det at arbeidet starter mye tidligere enn i fjor gjør at de kommer godt i gang allerede nå og dermed får med flere gode artister og låtskrivere.

..
Tommel opp: Diskus

Logg inn eller registrer deg for å bruke forumet.

Mer info
22/05/2016 13:05 #3 av SnowQueen
SnowQueen har svart på: Hvordan reise kjerringa til neste år?
Sånn i ettertid, tror jeg vi kunne gjort det bra med Laika :laugh: :laugh: Men tror ikke enkelte russere ville blitt så glade med tanke på enkelte strofer i sangen. :)

Han kan ikke tenke på hva han selv liker. Nå har han kanskje sett litt hva som faller i smak i resten av Europa og tar det litt til seg. *optimist*
Tommel opp: KnutO, Lei, Klabois

Logg inn eller registrer deg for å bruke forumet.

Mer info
22/05/2016 17:36 - 22/05/2016 17:36 #4 av jodlebirger
jodlebirger har svart på: Hvordan reise kjerringa til neste år?
Gjort det bra med Laika???? aldri i verden!!! Om man ikke lykkes med en låt, er det ikke sikkert at det å gripe tak i det som man tror kunne ha skaffet oppmerksomhet, heller. Og hva var så spesielt med dem, en halvdårlig dunk dunk låt, sunget av en gjeng med damer som ikke kunne engelsk som stod opp og ned og trampet? Og med et sceneshow som virkelig ikke var noe spesielt i det hele tatt!
Nei, den hadde blitt sist i semien.

Jeg tror at vi kanskje ikke hadde noen gode nok bidrag med i år som kunne ha kvalifisert seg. Afterglow hadde låtmessig best kvalitet og var den låta den internasjonale fansen ville ha til Stockholm, men den falt sammen i live versjon - noe så veldig og.
Kalas låta, en partygreie - ville aldri ha gått til finale pga. juryene. Men man må ikke se seg blinde på hva som er moderne, fordi at mange av låtene som gjorde det bra var gammeldagse. Jeg tror for eksempel at det ikke hadde vært noe værre å sendt Pegasus enn Icebreaker. Låta må være iørefallende og godt fremført.

Men jeg tror ikke Karlsen er riktig mann for dette. Jeg har aldri skjønt meg på hans popularitet, han var dommer i første idol i Norge - og var Kurts manager for en liten stund - men man kan ikke si at han fant Kurt, det var folket som plukket han ut av mange andre. I 2004 favoriserte Karlsen, Kjartan Salvesen i idol fremfor Margaret Berger.....

Når har Karlsen sist fått frem en artist og hit i Norge??

I tillegg kan han ingenting om mgp/esc, og det har han innrømmet. Men jeg er ikke så sikker på om han vil suge til seg riktig kunnskap heller - han er for opptatt av det han tror han kan. Jeg tror han ikke vil klare å se hva som fungerer og ikke fungerer.
For eksempel magen min krympet seg når han sa rett etter esc at problemet var at de ikke hadde vært synlige nok. Dermed sender han indirekte skylden over på Agnete og hennes helsetilstand. Jeg synes at når man er med i esc så er det mer som hører til jobben enn de 3 minuttene på scenen, og synes det var synd det ble sånn. Men det hadde ingenting å si for resultatet. Låta lå dårlig an lenge før Agnete og co ankom Stockholm. Han blåste i odds, og hva andre mente om låta.
Låta var problemet. Den var rett og slett ikke god nok. Og det er jeg ikke så sikker på han og teamet innser. Vi trenger langt bedre låter å velge mellom enn hva vi hadde i år.
Siste endring: 22/05/2016 17:36 av jodlebirger.
Tommel opp: Snoopy, ollena

Logg inn eller registrer deg for å bruke forumet.

Mer info
22/05/2016 21:50 #5 av Malene
Malene har svart på: Hvordan reise kjerringa til neste år?
Jeg tenker at vi har artister som er gode nok. Mange.
Vi trenger låter som er bra nok og måter å presentere dem på som blir lagt merke til. Vi skal ikke glemme at Norge kom fra en fjerdeplass og to åttendeplasser før årets låt strandet i semifinalen. Så NRK har hatt suksess i ESC tre år på rad. Det kan vi få igjen.
Jeg håper JFK lærte på samme måte hva som skal til, slik Per Sundnes gjorde i 2008 da han skjønte at vi måtte ha autensitet og dansere og show, slikt var det som funket da. Så han fant Frikar, som han koblet i hop med Rybak. Deretter fant de låta. De bygget det perfekte ESC-nummer. I 2017 behøver man kanskje ikke det spektakulære, men man behøver kvalitet i alle ledd av det som skal presenteres på scenen og utenfor, på pressekonferanser etc, altså å være synlig.
Dette håper jeg JFK har fått med seg fra årets ESC, og at han og folka han jobber med går grundig til verks. Vi skal ha sjangerbredde, men vi skal ikke ha låter og artister som bare er med for å fylle opp finalen. Da kan vi heller droppe noen sjangre.
Tommel opp: Keisern, ollena

Logg inn eller registrer deg for å bruke forumet.

Mer info
22/05/2016 22:56 #6 av Nocturne
Nocturne har svart på: Hvordan reise kjerringa til neste år?
Enig det må plukkes ut låter som er mer originale, men synes selv kursen som er satt av JFK er god. Det handler vel så mye om å lage en kultur rundt MGP som å få fram noe akkurat det året så synes han skal fortsette å ta de mest solide nummerne og artistene for å få opp MGP's renomme for da kommer det bedre kvalitet igjennom over tid.

Vi kan ikke for alltid leve på juryballadene, særlig hvis juryer blir vektlagt mindre eller (som jeg håper) faset ut fullstendig. Enig det skal ikke være låter laget for ESC, men på et eller annet tidspunkt må det brukes kløkt for å se trender og fellesnevnere osv og velge litt kynisk tross alt. JFK må finne den rette hjelpen til dette.
Tommel opp: ollena

Logg inn eller registrer deg for å bruke forumet.

Mer info
23/05/2016 09:20 #7 av TKC
TKC har svart på: Hvordan reise kjerringa til neste år?
Når det gjelder MGP, så vil denne konkurransen fungere best når den står for seg selv. Å velge ut bidrag bare på bakgrunn av hva man tror vil fungere internasjonalt, er i alle fall en helt fjern tanke for min del.
Tommel opp: LasseSebastian, Diskus

Logg inn eller registrer deg for å bruke forumet.

Mer info
23/05/2016 19:21 #8 av Malene
Malene har svart på: Hvordan reise kjerringa til neste år?

Nocturne skrev: Enig det må plukkes ut låter som er mer originale, men synes selv kursen som er satt av JFK er god. Det handler vel så mye om å lage en kultur rundt MGP som å få fram noe akkurat det året så synes han skal fortsette å ta de mest solide nummerne og artistene for å få opp MGP's renomme for da kommer det bedre kvalitet igjennom over tid.

Vi kan ikke for alltid leve på juryballadene, særlig hvis juryer blir vektlagt mindre eller (som jeg håper) faset ut fullstendig. Enig det skal ikke være låter laget for ESC, men på et eller annet tidspunkt må det brukes kløkt for å se trender og fellesnevnere osv og velge litt kynisk tross alt. JFK må finne den rette hjelpen til dette.


Med den nye måten å presentere avstemningen på så ser det ikke ut til at juryene blir faset ut i noenlunde nær framtid, ettersom det er de som blir presentert med 1-12 på scoreboardet fra land til land, mens folkestemmene blir lest opp fra hele potten. Jeg håper jo Norge igjen kan stille med en låt det blir stemt jevnt på av juryer og seere.
Tommel opp: ollena

Logg inn eller registrer deg for å bruke forumet.

Mer info
23/05/2016 23:26 #9 av Eivind
Eivind har svart på: Hvordan reise kjerringa til neste år?

TKC skrev: Når det gjelder MGP, så vil denne konkurransen fungere best når den står for seg selv. Å velge ut bidrag bare på bakgrunn av hva man tror vil fungere internasjonalt, er i alle fall en helt fjern tanke for min del.Helt enig! Men det kreves jo at låtene i det minste blir populære her på hjemmebane.

Logg inn eller registrer deg for å bruke forumet.

Mer info
24/05/2016 00:02 #10 av Thomas
Thomas har svart på: Hvordan reise kjerringa til neste år?
Sats på gode poplåter med iørefallende refreng. Så enkelt - og så vanskelig - er det. Hvis låtene er sterke nok, er det også større sjanse for å overtale mer kjente artister til å stille opp med dem.

Den smale og ofte sære 'kred'-veien til Urørt og P3 synes jeg i hvert fall ikke MGP skal gå... :unsure:

Thomas
Tommel opp: Christian, ollena

Logg inn eller registrer deg for å bruke forumet.

Mer info
24/05/2016 00:15 #11 av ToreK
ToreK har svart på: Hvordan reise kjerringa til neste år?
Vil ha tilbake semifinalene.....så lenge de fortsetter med å fylle opp en finale på 10 låter med halvparten av låtene innen sjangere som ikke har noen sjanse i ESC uansett....da blir det alt for få plasser igjen til de låtene som har noe der å gjøre....

Kanskje en ide å gjøre som Sverige og bruke endel internasjonale juryer.....da ser vi litt mer hva som Europa egentlig vil ha....
Tommel opp: ollena

Logg inn eller registrer deg for å bruke forumet.

  • Toppboy
  • Toppboy's profilbilde Profil
  • Offline
  • A Monster Like Me
  • A Monster Like Me
Mer info
24/05/2016 10:05 #12 av Toppboy
Toppboy har svart på: Hvordan reise kjerringa til neste år?

toreki skrev: Vil ha tilbake semifinalene.....så lenge de fortsetter med å fylle opp en finale på 10 låter med halvparten av låtene innen sjangere som ikke har noen sjanse i ESC uansett....da blir det alt for få plasser igjen til de låtene som har noe der å gjøre....

Kanskje en ide å gjøre som Sverige og bruke endel internasjonale juryer.....da ser vi litt mer hva som Europa egentlig vil ha....


Så blir spørsmålet: Skal vi sende det vi vil ha, eller det Europa vil ha? Regner med svaret må være ja takk, begge deler. Samtidig må vi nok bare erkjenne at det vi sender videre ikke alltid slår an i Europa. Det kan være mange grunner til det. I år tror jeg det skyldtes at vi sendte en artist som er kjent og kjær for oss, men ukjent for alle andre. Når låta da ikke var noe annet enn helt OK, så ble ikke totalpakken god nok. Da er vi igjen tilbake på at låta må være bra nok. Internasjonale juryer er en besnærende tanke, men det spørs om vi ikke heller skal stole på oss selv og være solte av det vi stemmer fram. Noen år funker det, andre ikke. I ganske mange tilfeller går det bra. Vi har tross alt bare røket ut av semifinalen 3 ganger.
Tommel opp: Diskus

Logg inn eller registrer deg for å bruke forumet.

Mer info
25/05/2016 17:42 - 25/05/2016 17:49 #13 av ollena
ollena har svart på: Hvordan reise kjerringa til neste år?
Uansett hva vi velger så må sangen være catchy, den må ha et refreng som er fengende og som setter seg på hjernen, er kjempefint om teksten kan være litt enkel slik at folk kan synge med. Det krever derimot gode artister og låtskrivere. Problemet er at vi har like dårlige låter år etter år i den norske finalen, ingenting forandrer seg. Utvelgelsen må bli bedre, men vi må også da få gode artister til å sende inn låter, tror det er der problemet ligger i dag. MGP har fortsatt et harry stempel på seg, og går dermed glipp av de beste artistene og låtskriverne.
Siste endring: 25/05/2016 17:49 av ollena.
Tommel opp: Lei

Logg inn eller registrer deg for å bruke forumet.

Mer info
25/05/2016 17:50 #14 av Avantgarde
Avantgarde har svart på: Hvordan reise kjerringa til neste år?
Føler kanskje veldig mange av årets låter gikk litt i samme duren. Unntaket var vel kanskje Laika. Det var ikke dårlige låter i år, men ingen av dem hadde kanskje noen direkte vinnersjangser og manglet det lille ekstra. Unntaket var vel kanskje Freddy Kalas, som kanskje kunne tatt oss til finale, eller Laika. Litt småsært for meg egentlig, men det var liksom noe ved den... :laugh:

Personlig håper jeg på noe litt Lordi eller maNga, ikke bare fra Norge men i Eurovision generelt. Var et lite savn mellom all pop-musikken og balladene i år, merket jeg.

Jeg håper i alle fall vi kan unngå å sende pop-ballader og ballader neste år. 3 år har gått, nå må vi finne på noe annet. :)
Tommel opp: KnutO

Logg inn eller registrer deg for å bruke forumet.

Mer info
25/05/2016 18:06 #15 av ollena
ollena har svart på: Hvordan reise kjerringa til neste år?
Det er dette jeg mener "ingen hadde vinnersjanser og manglet det lille ekstra". Det er "det lille ekstra" jeg håper å få se i MGP neste år. Vi må velge gode låter og låtskrivere. Middelmådighet holder ikke, det så vi i år. Jeg vil gjerne ha friske poplåter i finalen, så lenge de er gode. Jeg sier imidlertid NEI til flere ballader, Norge har sendt altfor mange ballader opp igjennom og jeg er dritt lei ballader. Men gjerne en god og fengende poplåt sunget av en som kan synge. Få inn gode artister, kanskje ikke nødvendigvis kjente, men gode, som kan synge, og som kan gi av seg selv både på scenen og i intevjuer. Jeg vil at Norge skal velge den låten Norge liker best, MEN jeg håper også folk tenker litt på vinnersjansene i den internasjonale finalen. Det er aldri moro å bli slått ut i semien, så litt kvalitet bør det være over vårt valg. Jeg mener fortsatt at Icebreaker var det beste vi kunne sendt i år, dessverre var hele feltet i årets MGP meget svakt. Agnete gjorde sitt beste med en middelmådig låt. Jeg mener fortsatt det var låten og ikke Agnete som gjorde at vi ikke klarte å kvalifisere oss. Icebreaker var rett og slett ikke god nok, og da hjelper det ikke å ha en dyktig artist, noe jeg mener Agnete er. Neste år må vi få en god låt OG en dyktig artist, det holder ikke med en av delene.
Tommel opp: KnutO

Logg inn eller registrer deg for å bruke forumet.

Mer info
25/05/2016 20:53 - 25/05/2016 20:54 #16 av Christian
Christian har svart på: Hvordan reise kjerringa til neste år?
Det er altså folk og fe og juryer fra hele Europa som skal stemme på det norske bidraget i ESC og det er derfor viktig å ha det i bakhodet når man skal velge ut låter til MGP. Bare fordi pizzapartylåter, danseband, trønderrock og vise-pop og andre harrylåter funker i Norge er det ikke sikkert de gjør det i Europa. Derfor er det helt uinteressant med låter som dekker alle sjangere. Utgangspunktet må jo være at man inviterer låtskrivere som skriver ny, frisk og moderne musikk og ikke satser på låtskrivere som henter fram og blåser støv av noe gammelt de har hatt liggende i skuffen i mange år. Dessuten bør det gis mer heder og omtale til låtskriverne, da dette egentlig er deres konkurranse.

La vinneren få en utmerkelse og en pengegave, dette er jo en super kommersiell konkurranse, og da blir det straks gjevere å levere inn bra låter og vinne. Slik det er i dag får artisten all oppmerksomheten mens de fleste ikke engang vet navnet på hvem som har skrevet låta. NRK må tørre å tenke mer kommersielt når det gjelder MGP og ikke fremstå som det enkle og fattige gudsordet fra landet hvor alt skal være reinskurt og ujålete norsk. Det er riktig at "less is more" men slik Norges sceneshow har framstått de siste årene har det vært strippet for alt bortsett i fra spotlighter. Carl Espen sto fjellstøtt med en grell spot bak seg, Mørland og Debra hadde null kulisse, bare en scene badet i sterkt lys og Agnete hadde den stakkars danseren som kavet i TV's venstre hjørne.. Selv rørte hun ikke en finger.

I tillegg må låtskriver og artist ha et PR apparat rundt seg som er proff. Det funker ikke å bruke kjæresten, bestevennen eller en gammel klassekamerat som manager og pr-konsulent. Se bare hvordan det gikk med Didrik. Jeg mener ikke at Norge må vinne hvert år, men jeg synes at minstekravet vi bør stille til MGP-arrangøren er å komme til finalen. Nytenking behøver ikke være kostbart, det gjelder bare å vise for omverden at Norge satser på Melodi Grand Prix og Eurovision Song Contest. :whistling: .

Christian
Siste endring: 25/05/2016 20:54 av Christian.
Tommel opp: ToreK, Nocturne

Logg inn eller registrer deg for å bruke forumet.

Mer info
25/05/2016 23:13 #17 av TKC
TKC har svart på: Hvordan reise kjerringa til neste år?

Christian skrev: Bare fordi pizzapartylåter, danseband, trønderrock og vise-pop og andre harrylåter funker i Norge er det ikke sikkert de gjør det i Europa. Derfor er det helt uinteressant med låter som dekker alle sjangere.


Det er egentlig uinteressant om enkelte typer låter eventuelt ikke fungerer godt nok i Europa. Så lenge de er salgbare i Norge, er det godt nok for å melde de på MGP. En nasjonal konkurranse med bare "moderne" poplåter vil i alle fall bli helt uinteressant.
Tommel opp: LasseSebastian

Logg inn eller registrer deg for å bruke forumet.

Mer info
26/05/2016 07:04 #18 av Harlekin
Harlekin har svart på: Hvordan reise kjerringa til neste år?
Godt og morsomt spørsmål.
Nå har det meste gått veldig bra for MGP-redaksjonen i denne sesongen.
Med unntak av artistens sykdom og resultatet i semien.

Men de greide å mobilsere stor interesse for MGP-finalen, fullt hus i Spektrum, brukbart med mediedekning og seertall på 2010 nivå med 1,3 millioner seere.

Likefullt, det som var min reaksjon da jeg hørte låtene til MGP var at det var veldig mange gode låter. Men ingen som virkelig sto nok ut til å kunne hevde seg i Eurovision.

Jeg er blant de som mener vi nesten alltid feiler når vi forsøker å tenke hva som vil fungere i Europa.
Både "Silent Storm" og "A monster like me" er eksempler på låter som neppe ville passere om låtene skal filtrereres ut i fra en slik tankegang.
Vi må våge å ta noen sjanser.

Så jeg håper neste års låter "dras lenger ut" i produksjonen. At rockelåtene er enda mer rockete, at balladene er enda sartere og enda mer "tendre", at poplåtene er enda mer skamløst fengende også videre.

I år ble de litt like i temperatur.

Når det gjelder JFK har jeg stor tillit til hans evne til å ta til seg lærdom og vite hva som må til for å "reise kjerringa". Gjennom sitt arbeid med Playroom har han erfaring med å evaluere store eventer i ettertid og endre det som ikke funker.

Jeg liker "Icerbreaker" ganske godt, og den ble ikke dårligere av å ryke i semien. Like lite som den russiske låten ble bedre i mine ører av å havne så høyt som en tredjeplass.

Så jeg håper NRK greier å holde på mannskapet bak årets MGP, så de kan fortsette det gode arbeidet. Ta lærdom og rette på det som ikke funket.
Å bytte mannskap som må få samme lærdom, i verste fall "the hard way" ville ikke vært smart.

Jeg har tro på å få de flinkeste norske låtskriverne på banen. Når vi blander svenske samlebåndskomponister inn i MGP får vi ofte låter som vi flopper med i ESC.
Mens vi gjør det bra med låter skrevet av det norske musikkmiljøet i ulike genre.

Når det gjelder kjente eller ukjente artister er jeg ikke lenger så opptatt av det.
Det viser seg gang etter gang at kjente fjes slett ikke er noe garanti for noe som helst.
Men vi må ha dyktige artister som håndterer scenelyset og evner å "ta scenen".

Så jeg ønsker MGP-redaksjonen God sommer! Og lykke til med forberedelsene, som jeg håper er i full gang.

Da jeg hadde møter med dem i forbindelse med intervjuer fikk jeg følelsen av at de, av ulike grunner, fikk litt liten tid på å "skru sammen" årets finale.
Men at de "tenker langsiktig" inn mot finalen i 2017.
Tommel opp: KnutO, G61, Diskus, Toppboy, Nocturne

Logg inn eller registrer deg for å bruke forumet.

Mer info
26/05/2016 18:01 #19 av ollena
ollena har svart på: Hvordan reise kjerringa til neste år?

TKC skrev:

Christian skrev: Bare fordi pizzapartylåter, danseband, trønderrock og vise-pop og andre harrylåter funker i Norge er det ikke sikkert de gjør det i Europa. Derfor er det helt uinteressant med låter som dekker alle sjangere.


Det er egentlig uinteressant om enkelte typer låter eventuelt ikke fungerer godt nok i Europa. Så lenge de er salgbare i Norge, er det godt nok for å melde de på MGP. En nasjonal konkurranse med bare "moderne" poplåter vil i alle fall bli helt uinteressant.


Ja vel. Dette er din mening, er ikke sikkert alle andre er enige. Jeg for min del mener det er ganske så viktig å finne en låt som OGSÅ kan slå an i Europa og ikke bare Norge. Med det mener jeg at Norge selvfølgelig må stemme på den låten Norge liker, men samtidig kan det være greit å ha i bakhodet at låten også må slå an i Europa. Da hjelper det lite med smale låter som er megapopulære i Norge men som Europa ikke skjønner noen ting av. Vi må velge noe som kan ha en bred apell til mange mennesker, ikke bare oss her i Norge eller Norden.

Jeg sier NEI til "sjanger bare for å ha bredde selv om vi velger drittlåter MGP" som MGP har vært de siste 20 årene. Jeg vil ha mindre bredde og flere upbeat poplåter som er fengende med gode refreng og som kan slå an nede i Europa.

Logg inn eller registrer deg for å bruke forumet.

Mer info
26/05/2016 20:31 #20 av Diskus
Diskus har svart på: Hvordan reise kjerringa til neste år?
Tre strøtanker fra min side:


- "Icebreaker" er etter min mening en fantastisk låt. Spesielt teksten og temposkiftene var imporerende! Agnete vant virkelig mye sympati hos meg. Og gjorde en flott fremførelse. Europa var ikke like imponerte? Hva så? Det er umulig å sette opp noen fasit på hva som er god musikk. Og mange norske artister har markert seg bra etter å hatt en konkurransemessig nedtur uansett. (og hovedtrøsten min: Georgia gikk i det minste videre :party: )

- Jeg mener vi ikke må lete etter syndebukker. Eller begynne med hoderulling. Enkelte journalister i riksdekkende media synes å like slikt. Det tjener ingen til gagn. Spesielt ikke når dette ble et såpass "spesielt år" som det ble. Selv føler jeg ingen lyst til å si at noen er "ubrukelige", tross et middels MGP, og et litt under middels resultat i ESC. Resultater kan komme over tid. Jeg har fortsatt trua på Per Mathias Høgmoe, det sier kanskje sitt :)

- Selv om jeg innimellom har vært kritisk til NRKs MGP-håndtering av året, de har også gjort mye bra! De har vært flinkere enn tidligere til å skape blest rundt den norske finalen. Ekstraprogrammene var gode apetittvekkere. Og om Jan Fredrik Karlsen klarer å få overført sin imporende entusiasme, og kontakter i bransjen, til et noe bedre MGP, tror jeg mye er gjort :)

I perioder har MGP vært en bauta i både norsk musikkliv og TV-verden. Joda, mediabildet er i endring. Men det er ingen logikk som sier at vi ikke kan "gjenreise" MGP. Det er aldri for sent å gi opp.
Tommel opp: KnutO

Logg inn eller registrer deg for å bruke forumet.

Moderator: Eirik F
Tid til å lage siden: 1.064 sekunder
Forumløsning av: Kunena