Topic-icon Danskene med en litt mer "norsk modell" i sin danske finale.

  • Harlekin
  • Harlekin's profilbilde Profil
  • Offline
  • Hold On Be Strong
  • Hold On Be Strong
Mer info
05/07/2017 10:47 #1 av Harlekin
Harlekin opprettet: Danskene med en litt mer "norsk modell" i sin danske finale.
Danskene tar grep etter sine labre resultater de siste årene. Nå går de for en modell som er mye mer lik den norske. En modell hvor låtene, artistene og det visuelle helt fra start til mål henger sammen som en helhet. Ikke primært enkeltbiter som kan settes sammen som et litt brokete puslespill.

Nå gjør de som i Norge, har ulike produsenter for de ulike låtene.

De "hermer" også etter Norge når det gjelder å utvide tida det er mulig å sende inn låter. Vi vet at i den norske finalen startet påmeldingen allerede i februar 2017. Altså et drøyt år før finalen.

Om de direkte har latt seg inspirere av Norge er kanskje litt tvilsomt, men jeg tror i alle fall at dette vil gi mer spennende danske finaler. For jeg har syntes de norske har vært vesentlig mer spennende enn de danske de siste årene, nettopp fordi hver låt i Norge har en tydeligere profil og stil enn i Danmark. (På godt og vondt). I Danmark har finalen stort sett bestått av ti midt tempo pop-låter, for å sette litt på spissen. Mens det i Norge har vært alt fra helt nedpå pianoballader til ganske heavy rock og country.
Jeg tror også at anonymiteten til de danske låtene har gjort at de har hatt ganske dårlige resultater de siste årene.

De kvalifiserte seg ikke til finalen hverken i 2015 eller 2016 og kom riktignok til finalen i år, men endte på en 20.plass.

escnorge.net/lisboa-2018/dr-vil-genopfin...source=socialnetwork

Logg inn eller registrer deg for å bruke forumet.

Time to create page: 0.457 seconds
Forumløsning av: Kunena