Det blir Jul i år også.....Albansk finale :)

Mer info
05/12/2017 17:56 #1 av Diskus
Diskus opprettet: Det blir Jul i år også.....Albansk finale :)
Ingen tråd om Albania? Neivel, da lager jeg en! :)

Jula er ribbe, familiekos, kirkebesøk, gaveutdeling, medisterkaker, marsipan....OG FESTIVAL I KENGES! Som egentlig er navnet på den nå 56 år gamle musikkfestilvalen, som har fungert som Albanians nasjonale finale til ESC siden 2004. En juletradisjon så god som noen!

Der andre gjerne hyper opp MF, gleder jeg meg mer til FIK, A dal, Eesti laul og slikt. Synes det er mer egenart, stil, sjangerebdde, klasse og kvalitet over disse faktisk. Mindre "fast food", mindre glamour, mer "seriøst" og mer musikk. Ellers liker jeg at de gjør ting på sine egne premisser. Det å velge ut en låt til ESC er ikke SÅ viktig. mer viktig å vise fram egen musikk (burde vært slik med MGP også synes jeg). og da blir det som regel bedre, mer egenartet / spennende musikk. De har et orkester. Som sikkert er balsam for sjelen til de som fortsatt savner okrestet i ESC. Det gjør nok ikke jeg. Men det ER deilig å se LEVENDE musikk. Som jo er hva ESC / GP handler om. Instrumenter som spiller. Gode artister. Og et program der det ikke er for mye OTT / gimnicks...slik som f.eks. MF. Er mer seriøst, og fokus på musikk. Alle låtene er på originalspårket. Som også kanskje er noe for "Nostalgikerne". Det eneste de har "tillatt" er å slippe til en låt som het "love" en gang. I 2013. Da vant minn personlige albanske favoritt, Identitet. En litt progrockaktig låt, også min favoritt i ESC 2013. Ellers gir de "beng" i 3 minutters regelen. mange låter varer både i fire og fem minutter. Noe som skaper mer oppbygning, mer naturlig flyt / forløsning. mer splass til musikalske detaljer, instumenhale solli (gjerne gitar sollI) osv....OGSÅ en klar fordel. Disse tingene, sammen med at finalen holder under høytiden, skaper et litt speseilt preg / ramme rundt FIK. noe jeg liker godt! FIK ville ikke vært så interessant UTEN dette, mener jeg.

I år er det delfinaler 21- og 22. desember. og finale 23. deseber. Så mulig noen må ofre Grevinnen ho hovmeseren i år? :)

Det er IKKE vanlig at låtene offentliggjøres i forkant. Men i år har Albania valgt det, noe de også gjorde i 2016. Låtene er tilgjengenlige, og kan høres via denne lenken. Og jeg vil absolutt si det er grunn til å glede seg! Det kan bli spennende å høre hvordan orkesteret vil Løse" dette. Ikke minst fordi det er mye god, moderne elektrpop. Som jo IKKE er "orkestermusikk". Joda, noen kjedelige OTT gammeldagse ballader er det også. Som ALLTID i FIK. men det er heldigvis ikke for mange av em. God sjangerbredde og kvalitet, som det etter min mening har vært de siste årene i festialven. og en del rock - det trekker alltid opp! Jeg håper kanskje det er Lynx sitt år i år. De har hatt mange gode rockelåter før. Og har også i år en fengende, meldoiøs rockelåt- Så kanskje.

Låtene kan du høe her. hva synes dere? Og hvilkje liker dere best?

escbubble.com/2017/12/listen-festivali-kenges-56-entries/

Logg inn eller registrer deg for å bruke forumet.

Mer info
05/12/2017 21:53 - 06/12/2017 14:44 #2 av Christian
Christian har svart på: Det blir Jul i år også.....Albansk finale :)
Det er skjelden jeg liker noe fra Albania. Nå har jeg hørt gjennom låtene og det er kun to låter som festet seg hos meg. Som alltid synes jeg de albanske låtene i Festival Këngës høres ut som de er skapt på slutten av 80 begynnelsen av 90 tallet. Det er helt vanlig med mye elektrisk gitarsolo, kraftig lyd hvor artisten skriker i stedet for å synge og underlige harmonier der i gården.

En av Italias største stjerner heter Ermal Meta og er fra Albania. Lurer på hvorfor de ikke velger ham som artist og lar han skrive en låt å sende ham til ESC? :)

Av årets bidrag likte jeg faktisk veldig godt Eugent Bushpepa med låta "MALL"og Na & Festina Mejzini med "TJETËR JETË". Sistnevnte var faktisk så bra i mine ører at den hørtes ut som en skikkelig sang og kan vinne hele festivalen. Det må bare gjøres noe med avsluttningen på låta, den stopper for brått. Begge låter må også kortes ned for å passe med 3 minutters regelen og forslagsvis kan de fjerne de gamledagse mellompartiene med gitarriff som vi har hørt tusenvis av ganger før. Da blir ikke låtene så skrålete. Gleder meg til å høre disse låtene med stort orkester live.:)Christian
Siste endring: 06/12/2017 14:44 av Christian.

Logg inn eller registrer deg for å bruke forumet.

Mer info
06/12/2017 05:16 #3 av Tommy
Tommy har svart på: Det blir Jul i år også.....Albansk finale :)
To låter likte jeg her. Den ene er duetten med Luiz og Rezarta. Den andre var Artmeisa sin låt.

Festivali i kenges er juletradisjon her å. Sanremo sin fattige fetter som jeg pleier å kalle festivalen.

Logg inn eller registrer deg for å bruke forumet.

Mer info
06/12/2017 11:57 #4 av edlom7
edlom7 har svart på: Det blir Jul i år også.....Albansk finale :)
Har hørt gjennom alle. Ingen jeg likte. Ingen jeg var i nærheten av å like. Ingen som festet seg til hjernen heller.

Nei, albansk musikk er ikke helt meg.

Logg inn eller registrer deg for å bruke forumet.

Tid til å lage siden: 0.544 sekunder
Forumløsning av: Kunena