Sverige! Det blir for dumt

Mer info
02/02/2019 20:55 #1 av Grandprixkongen
Grandprixkongen opprettet: Sverige! Det blir for dumt
Jeg ser akuratt nå på delfinale 1 i Sverige. Og nesten alle bidrag er skrevet av Gson eller Deb paret. Det blir bare dumt.

Logg inn eller registrer deg for å bruke forumet.

 • KnutO
 • KnutO's profilbilde
 • Borte
 • A Monster Like Me
 • A Monster Like Me
Mer info
02/02/2019 22:40 - 02/02/2019 22:41 #2 av KnutO
KnutO har svart på: Sverige! Det blir for dumt

Grandprixkongen skrev: Jeg ser akuratt nå på delfinale 1 i Sverige. Og nesten alle bidrag er skrevet av Gson eller Deb paret. Det blir bare dumt.


G:son har en låt igjen, Deberne har ikke flerfe, hvis jeg ikke husker feil.

Ellers er jeg litt skuffa over at Anna Bergendahl må om 2. sjansen, for det var den jeg likte klart best. Men det var sterke opptredener av Wiktoria og Mohombi også.

Jeg fulgte med på 2. semifinale i Estland også, og min favoritt der, Synne Valtri karra seg til finalen som den siste.
Siste endring: 02/02/2019 22:41 av KnutO.

Logg inn eller registrer deg for å bruke forumet.

Mer info
03/02/2019 14:50 #3 av Christian
Christian har svart på: Sverige! Det blir for dumt
Det var mye som ble for dumt under Melodifestivalen i går. At Familien Deb og Thomas G:son praktisk talt hadde skrevet nesten alle låtene i første semi blir virkelig for dumt. Dessuten var ikke disse låtene særlig bra heller. Låta som var minst dårlig var Anna Bergendahls "Ashes to Ashes" uten at den heller ikke blåste meg av banen. Det mest tragiske var Wiktorias direkte kopi av Paloma Faiths sceneopptreden under Brith's Award i London i 2015 med låta "Only Love Can Hurt Like This". No sier meg at ideene er oppbrukte i MF og nå går vi ut å stjeler og håper på at ingen merker det. Men her kan dere se selv. Se hele videoen så forstår dere hva jeg mener.


Christian

Logg inn eller registrer deg for å bruke forumet.

Mer info
03/02/2019 16:00 #4 av jodlebirger
jodlebirger har svart på: Sverige! Det blir for dumt

Christian skrev: Det var mye som ble for dumt under Melodifestivalen i går. At Familien Deb og Thomas G:son praktisk talt hadde skrevet nesten alle låtene i første semi blir virkelig for dumt. Dessuten var ikke disse låtene særlig bra heller. Låta som var minst dårlig var Anna Bergendahls "Ashes to Ashes" uten at den heller ikke blåste meg av banen. Det mest tragiske var Wiktorias direkte kopi av Paloma Faiths sceneopptreden under Brith's Award i London i 2015 med låta "Only Love Can Hurt Like This". No sier meg at ideene er oppbrukte i MF og nå går vi ut å stjeler og håper på at ingen merker det. Men her kan dere se selv. Se hele videoen så forstår dere hva jeg mener.


Ser likheten, ja. Men når jeg så MF delfinalen i går, så fikk jeg sterke assosiasjoner til Ruth Lorenzos "dancing in the rain" når det gjelder Wiktorias fremførelse. Veldig likt, i og med at Wiktorias vokal var like anstrengt som Ruth Lorenzos, om ikke verre. Men de kom jo lett fra å kopiere, når de vant med Heroes i 2015 og har egentlig bare fortsatt å kopiere. Det fungerer jo, folk stemmer på dem, og gjør de ikke det som i fjor, så vil alltids juryen støtte opp om svenskenes bidrag når det ligner mest mulig noe som har vært på hitlistene de siste årene. Men det begynner å bli litt krampaktig.

Men vi kopierer vi også, kanskje ikke så mye visuelt, men låtmessig. "Sing for you" med Erlend Bratland har rappet frekt fra "Feel" med Robbie Williams, og Keiinos "spirit in the sky" har rappet fra fjorårets Monsters. Men MGP redaksjonen har det ikke med å kopiere sceneopptredener, rappe scener fra musikkvideoer o.l. Heldigvis. Samtidig føler jeg at alle de 3 skandinaviske landene er inne i en fase hvor de ikke klarer å tenke nytt.... Det er også veldig mye overproduserte poplåter i finalefeltet i Norge og Danmark også. Det er lite som virkelig overrasker og fenger. Dessverre.

Det var mye anstrengt vokalmessig i går, også Mohombi og Nano sang surt og anstrengt. Vokalmessig og når det gjelder sceneutstråling var Arja Sajomaa i egen klasse. Men låten er ikke akkurat "2019". Anna Bergendahl hadde best pakke, sang bra, bortsett fra at man hørte ikke henne så godt i starten på låta. Mulig det var noen problemer med lyden der.

Tror at gårsdagens avstemming ble avgjort mest på navn. Anna Bergendahl har vel også slitt med populariteten i og med at hun er den eneste artisten fra Sverige som ikke har kvalifisert seg til finalen i ESC. Men hun burde ha gått direkte til finalen synes jeg.

Men jeg tror ikke at vinneren av MF var i denne første delfinalen. Vinneren kommer nok fra de siste semiene. OG jeg tror kanskje at Sverige vil stille med en "nykommer" i år.
Tommel opp: Christian

Logg inn eller registrer deg for å bruke forumet.

Mer info
03/02/2019 21:28 #5 av Ms87
Ms87 har svart på: Sverige! Det blir for dumt
Enig at det blir for dumt med låtskrivere som stort sett består av to team (deb ekteparet og G-Son)


Ellers var nivået ganske skuffande. Ingen av låtene likte eg veldig godt og det har faktisk nesten aldri skjedd før. Viktoria var best, men mest pga ein god stemme på ein svak låt. Anna var ein stor skuffelse. Eg var stor fan av sangen hennes i 2010 og denne var bland i mangel på eit betre norsk ord.

Ganske skremmende om dette er melodien framover for Sverige. Då håper eg faktisk dei får eit dårleg resultalt. Slik at man får gjort noko med heile konseptet. Etter 2010 har Sverige utanom 1 gang vært i topp 10, men mange ganger har juryen berget dei.

Eg er fullstendig klar over at dette kun var første semifinale, men dette var ingen god start

Lives for Boro, sport tennis and MGP in februar-Mai

Logg inn eller registrer deg for å bruke forumet.

 • KnutO
 • KnutO's profilbilde
 • Borte
 • A Monster Like Me
 • A Monster Like Me
Mer info
03/02/2019 22:01 #6 av KnutO
KnutO har svart på: Sverige! Det blir for dumt
Jeg synes det ikke var så aller verst. Det var ingen låter som jeg direkte mislikte. Min favoritt var Anna Bergendahl, jeg liker den typen musikk som hennes låt er og ble litt skuffa over at hun må gå om 2. sjansen. Wiktoria hadde en råbra vokal og Mohombi hadde en fin låt, mulig at han gikk videre på navnet, men skal ikke spekulere for mye i det.

Ellers er jeg blitt veldig glad i sangen Arja Sajonmaa stilte med, og hun er jo så proff på scenen. Men en slik låt passa ikke helt inn i går.

Jeg synes også at kvaliteten på sangene var bra. Jeg henger meg ikke opp i hvem som har skrevet de, jeg bryr meg om musikken og om jeg liker den enkelte låten eller ikke. Dessuten, Deb-paret har ikke flere låter med, G:son har én til og det er det. Men som sagt, det henger jeg meg ikke opp i.

Logg inn eller registrer deg for å bruke forumet.

Mer info
10/02/2019 01:23 #7 av ToreK
ToreK har svart på: Sverige! Det blir for dumt
Hva skjer hos svenskene i år...sist helg sendte de Anna Bergendahl til andra chansen...og nå sender de Margaret ut av hele konkurransen med kveldens eneste brukbare låt :(
Tommel opp: jodlebirger

Logg inn eller registrer deg for å bruke forumet.

 • KnutO
 • KnutO's profilbilde
 • Borte
 • A Monster Like Me
 • A Monster Like Me
Mer info
10/02/2019 21:10 #8 av KnutO
KnutO har svart på: Sverige! Det blir for dumt

ToreK skrev: Hva skjer hos svenskene i år...sist helg sendte de Anna Bergendahl til andra chansen...og nå sender de Margaret ut av hele konkurransen med kveldens eneste brukbare låt :(


Vel, jeg skjønner deg i forhold til Hanna & Liamoo, jeg synes Margarets låt var bedre enn den. Men når det gjelder Malou Prytz så synes jeg hun fortjente å gå rett til finalen. Det var en ungdommelig og livat låt, og jeg synes det er moro at her er det noen unge jenter som har skrevet den, det er ikke noe G:son eller Kempe eller andre proffer som har vært inne i bildet. At en slik låt kommer til finalen synes jeg er utrolig kjekt.

Ellers er jeg enig med deg hva gjelder Anna Bergendahl. Hun har den desidert beste låten foreløbig.

Logg inn eller registrer deg for å bruke forumet.

Mer info
12/02/2019 11:56 #9 av TKC
TKC har svart på: Sverige! Det blir for dumt
Artister med en del år på baken er tydeligvis sjanseløse, selv om de er langt bedre enn de strømlinjeformede og sjelløse bidragene som ellers presenteres.Antar at Ann-Louise Hanson heller ikke kommer til å få særlig med stemmer....

Logg inn eller registrer deg for å bruke forumet.

Tid til å lage siden: 0.590 sekunder
Forumløsning av: Kunena