Resultatet av første semi er godt nytt for Norge

  • Harlekin
  • Harlekin's profilbilde Profil
  • Offline
  • Hold On Be Strong
  • Hold On Be Strong
Mer info
15/05/2019 07:42 #1 av Harlekin
Harlekin opprettet: Resultatet av første semi er godt nytt for Norge
Her er mine lyse og mørke tanker om gårsdagens semi :-)

eurovisionharlekin.blogspot.com/2019/05/...le-er-godt-nytt.html

Logg inn eller registrer deg for å bruke forumet.

Mer info
15/05/2019 08:48 #2 av Ms87
Ms87 har svart på: Resultatet av første semi er godt nytt for Norge
Estland fan favoritt?

Mitt inntrykk er vel heller det motsatte. Heller ikkje San Marino har vært kjempepopulærer blant fansen. Fanfavoritter i semifinale 1 har vært Hellas, Kypros og Island.

Dog er eg enig at Norge har gode sjanser til å kvalifisere seg. Spesielt sidan Europa ynskjer låter som er litt fart i og Norge sin låt kan være ein av låtene mange vil danse til

Lives for Boro, sport tennis and MGP in februar-Mai
Tommel opp: Harlekin

Logg inn eller registrer deg for å bruke forumet.

Mer info
15/05/2019 08:59 #3 av TKC
TKC har svart på: Resultatet av første semi er godt nytt for Norge

Ms87 skrev: Estland fan favoritt?

Den er konstruert kun for Eurovision, i likhet med Norge. Dermed har sjansene økt for norsk finale.

Logg inn eller registrer deg for å bruke forumet.

Mer info
15/05/2019 09:05 #4 av Dorf
Dorf har svart på: Resultatet av første semi er godt nytt for Norge
Mye fornuftig du skriver der. Semi 2 er absolutt "dødens finale". Veldig synd at alle de gode låtene er samlet i en finale, mens søppla er i en annen. Når jeg hørte hvor dårlig kvalitet det var over låtene i semi 1, så bør det være relativt grei skuring for Norge å kvalifisere seg. Men som du sier, man vet aldri i denne konkurransen! Det kan gå begge veier...
Tommel opp: Harlekin

Logg inn eller registrer deg for å bruke forumet.

Mer info
15/05/2019 09:12 #5 av Ms87
Ms87 har svart på: Resultatet av første semi er godt nytt for Norge

TKC skrev:

Ms87 skrev: Estland fan favoritt?

Den er konstruert kun for Eurovision, i likhet med Norge. Dermed har sjansene økt for norsk finale.


Kanskje det er eg som er problemet her, men dette forstår eg ikkje. At Estland gjekk vidare trur eg verken styrker eller svekker Norges sjanser til å gå videre. Ser på dei to låtene som ganske forskjellige.

Lives for Boro, sport tennis and MGP in februar-Mai

Logg inn eller registrer deg for å bruke forumet.

Mer info
15/05/2019 09:24 #6 av TKC
TKC har svart på: Resultatet av første semi er godt nytt for Norge

Ms87 skrev: Kanskje det er eg som er problemet her, men dette forstår eg ikkje. At Estland gjekk vidare trur eg verken styrker eller svekker Norges sjanser til å gå videre. Ser på dei to låtene som ganske forskjellige.

Estlands artist og bidrag var fullstendig uinteressant for andre utenfor ESC. Når den klarte finale, skal det mye til om ikke Norge også blir å se der. Men, man kan nå alltids håpe på et lite mirakel....

Logg inn eller registrer deg for å bruke forumet.

Mer info
15/05/2019 09:35 #7 av Ms87
Ms87 har svart på: Resultatet av første semi er godt nytt for Norge
Eg trur heller det motsatte. At Estland leverte betre blant vanlege folk ein fans rundt omkring i Europa. Trur den tente veldig på å komme mellom Austland/Island og Portugal

Lives for Boro, sport tennis and MGP in februar-Mai

Logg inn eller registrer deg for å bruke forumet.

Mer info
15/05/2019 12:50 - 15/05/2019 15:44 #8 av Christian
Christian har svart på: Resultatet av første semi er godt nytt for Norge
Min oppsumering av Semi 1

Det gikk vel mer eller mindre som forventet i gårdagens semi-finale. Utrolig lav kvalitet på en del låter og masse sur vokal og halvdøde sceneopptreden, som dro ned kvaliteten ytterligere et hakk. Det er stor forskjell å høre og vurdere bidragene i studioversjon contra liveversjon og mange land kan med fordel tone ned forventningene med å lage enklere presentasjoner av bidragene neste år. Det er få artister som klarer å leve opp til de påkostede videoene noen land lager.

Tamta fra Kypros var første kvinne ut med ustø og sur vokal og var bare en blek skygge av fjorårets Eleni Foureira og "Fuego".At låta "Replay" har blitt hypet opp i toppsjiktet forstod jeg ingenting av i går. At hun i tillegg hadde lånt kostyme av islandske Hatari og ribbet nærmeste lyskrone for prismer så ikke ut til å hjelpe på hverken vokalen eller innlevelsen. På tross av dette holdt det til finale.

Sur vokal ble fulgt opp av Montenegro som slet seg i fram i en seig masse av disharmoni og vokalen holdt heller ikke hos Finlands Darude feat. Sebastjan Rejman, som breibent (nummeret før spagat) framførte "Look Away". Vi slipper heldigvis å høre dem igjen til lørdag.

Hviterusslands og Zenas lurvete vokal får vi et nytt møte med i finalen. Låta er elendig men jeg tror de to danserne med "hallingkastene" var den utløsende faktoren som sendte Zena videre i konkurransen. Ikke låta dessverre. Lake Malawi fra Tsjekkia får vi også et nytt møte med. De sang "Friend of a Friend" rent og pent og sprudlet av ungdommelig glede og friskhet. Det samme kan vi ikke si om Slovenias søvndyssende og neddopede låt "Sebi". Noen mer fargeløse artister og scenografi skal man lete lenge etter, men noen ønsket seg tydeligvis en låt som kunne skape en tissepause på lørdag, og det er herved ordnet.

Belgia var også dørgende kjedelig, det er mer moro å se maling tørke enn å se Eliot synge "Wake Up". Til hans forsvar er stakkaren bare 18 år og han var urutinert og nervøs og gjorde så godt han kunne. Men det var ikke godt nok dessverre.

At Australia plutselig etter i går kveld lovprises over alt er meg en gåte. Låta er like elendig nå som den var før semi 1 hvor den praktisk talt var lovet en bunnplassering. Fordi de tre damene svevet rundt på noen påler skamroses nå bidraget og Australia er tippet en høy plassering. Australia har fått smake samme effekt som Frankrike, putt noe eksepsjonelt på scenen og bidraget tippes i toppen. Det er altså beviset for at det er sceneshowet som bedømmes og ikke låta.

Hellas gjorde en grei framføring og hadde kveldens beste og mest fargerike sceneshow. De hadde til og med klart å videreføre videoen til scenen og Katerine Duska sang upåklagelig om enn litt svakt. Vokalen manglet litt av trøkket fra videoen, men finaleplass ble det fortjent.

Stakkars Serhat kom tonemessig helt feil ut i første værs og første halvdel av "Say Na Na Na" ble derfor en helt grusom opplevelse på høyde med britiske Gemini i 2003. Man kan heller ikke beskylde Serhat for å kunne synge, heller harke/snakke, men pga semiens mest allsangsvennlige refreng karret San Marino seg til en finaleplass. Det gjorde også Victor Crone fra Sverige/Estland selv om han slet enormt med vokal og høye toner. Han trakk et lettelsens sukk, og det før låta var helt klar; over at han ikke sprakk og Europa og juryen belønnet ham med å sende ham videre pga stor charmefaktor. Dessuten, sammenlignet med flere av de andre låtene i Semi 1, var jo "Storm" en sang og fortjente vel derfor å gå videre.

Ingen overraskelse at Serbia med med Nevena Bozovic og låta "Kruna" gikk videre mens Ungarn med Joci Papai "Az En Apam" må stå over i år.
Det må også Polen med sin "skrikesang" og sanggruppa Tulia som skrek seg ut av konkurransen med låta "Fire Of Love".

Georgias håp Oto Nemzadze og låta "Keep On Going" og Portugals Conan Osiris med danser og eksperimentet "Telemoveis" får vi heldigvis ikke et gjenhør med hverken på lørdag eller "ever" håper jeg. Det så ut som om Portugals "Mobiltelefoner" ladet ut totalt på slutten av nummeret og håpet er at de aldri vil fungere igjen.

De vi derimot får et nytt møte med er Islands Hatari og "Hatrid Mun Sigra". Jeg klarer ikke helt å forestille meg hvem i Europa som stemte videre dette makkverket, men jeg er sikker på at det ikke var gjennomsnittseuropeeren. Det skulle derfor ha vært interessant å vite hvor mange stemmer hver enkel låt fikk av telefonjuryen for jeg personelig tror det må ha vært fagjuryen som sto bak denne avgjørelsen.

Nå gjenstår semi 2, hvor favorittene er mange og kampen er stor om en finaleplass. Om Norge går videre er helt åpent. Jeg tror personlig ikke at resultatet i semi 1 har gjort Norges sjanser til finaleplass større. Men man kan jo håpe, for i Eurovision er alt mulig og det er mye morsommere med en finale hvor Norge er med.:whistling:

Christian
Siste endring: 15/05/2019 15:44 av Christian.

Logg inn eller registrer deg for å bruke forumet.

Mer info
15/05/2019 15:26 #9 av jodlebirger
jodlebirger har svart på: Resultatet av første semi er godt nytt for Norge

Dorf skrev: Mye fornuftig du skriver der. Semi 2 er absolutt "dødens finale". Veldig synd at alle de gode låtene er samlet i en finale, mens søppla er i en annen. Når jeg hørte hvor dårlig kvalitet det var over låtene i semi 1, så bør det være relativt grei skuring for Norge å kvalifisere seg. Men som du sier, man vet aldri i denne konkurransen! Det kan gå begge veier...


Jeg husker godt hvordan det var da man hadde en semi finale..... 27 sanger i en semi, og så måtte de 10 beste fra året før direkte kvalifisere seg fordi det ikke var plass til flere i semien... Og det var urettferdig fordi de som var direkte kvalifiserte hadde ofte dårligere låter enn de som stilte i semien og ikke kom seg videre. Det er nok med de 5 store.... Det var et vanvittig haraball når bare 10 stk fra en semi på 27 sanger kunne ta seg videre. Og mange gode låter forble i semien.
Det kan selvfølglig bli litt ulik kvalitet på de to semiene, men det jevner seg ut i lengden. I fjor var vi i den enkleste. Og jeg tenker at om man har en kjempegod låt med kvalitet, så er det ingen problem. ;) Og så er det av og til slik at man skal strande i semien og. Noen land strander i semien år etter år, og det er bra for konkurransen når det blir variasjon. Slik som i går; unnet virkelig San Marino og Hviterussland å gå videre!
Tommel opp: Christian

Logg inn eller registrer deg for å bruke forumet.

Mer info
15/05/2019 20:40 #10 av Ms87
Ms87 har svart på: Resultatet av første semi er godt nytt for Norge
Enig med Christian at semifinal 1 var ganske svak. Dog synest eg resultatet var ganske bra. Stort trekk for at resultatet kom så kjapp. Skulle gjerne brukt 2 ekstra minutt på å dra ut spenninga

Mine topp 7 gjekk alle videre. Serbia nr 1 deretter Australia, Slovenia, Tsjekkia, Estland, Hviterussland og Island ( på grunn av godt sceneshow)

Deretter ville eg harr med Ungarn, San Marino og Finland. Portugal, Hellas og Kyprus følgte deretter.

I praksis var det kun topp 6 eg faktisk ville sjå igjen på grunn av låtene. Island på grunn av showet. Ungarn falt igjennom live. Betre i studioversjon. San Marino hadde eit greit show spesielt med dansere, men Serhat snag surt. Finland først og fremst på grunn av eit kult sceneshow nr 10. Låta blodfattig. Portugal lignande som Finland. Hellas og Kyprus falt helt igjennom, men hadde greie låter i studioversjon. Resten var ganske dårleg til Beliga som vart krise

Lives for Boro, sport tennis and MGP in februar-Mai

Logg inn eller registrer deg for å bruke forumet.

Tid til å lage siden: 0.818 sekunder
Forumløsning av: Kunena