BFF - Best friends Forever

  • Avantgarde
  • Avantgarde's profilbilde Profil
  • Offline
  • Silent Storm
  • Silent Storm
Mer info
19/05/2019 11:33 - 19/05/2019 11:55 #1 av Avantgarde
Avantgarde opprettet: BFF - Best friends Forever
Jeg vet ikke med dere, men jeg kjenner på ganske mange følelser etter gårsdagens finale i eurovision. Før jeg starter å skrive om det jeg egentlig skal skrive om, ønsker jeg å gratulere KEIINO med å ha fått flest stemmer blant publikum. Dette var et veldig gøy øyeblikk og det er fantastisk gøy at de klarte å vinne folket! Jeg vil også gratulere Nederland og Duncan for at de vant og jeg er sikker på at Nederland kommer til å gjøre en flott jobb med å arrangere dette i 2020.

Men jeg kjenner også at jeg er litt forbannet etter gårsdagen og det tror jeg flere her i sofaen ble da jury stemmene ble lest opp. Ikke fordi Norge ikke fikk så mange poeng herfra, men nettopp fordi det var ganske forutsigbart. Det er den samme regla nesten vert år og det er så pinlig åpenbart - "12 points from Azerbaijan goes to...RUSSIA!" "Cyprus gives douze points to Greece!" "And finally, Montenegro gives 12 points to... (insert balkan country here) . Når dette skjer så godt som vert år, så trenger en ikke være mester i sannsynlighetsregning for å se at her er det noe som skurrer litt. Og de nordiske juryene hauser Sverige opp i skyene hvert år uansett. Jeg er ganske sikker på at Sverige kunne sendt en fyr som hadde stått på scenen og rapt i 3 minutter og Norden hadde likevel gitt dem en 12er. Samme til de andre som er nevnt over her.

Det er jo selvfølgelig ikke et nytt problem, men helt siden det nåværende systemet ble innført i 2016 tror jeg en ser det mer åpenbart. En annen ting som irriterer meg er også hvor vanvittig stor forskjell det er på juryen og folket noen steder. I 2017 var vel begge parter ganske enige om at Portugal var vinneren, men i fjor så var juryens favoritt Østerrike, mens tv seerne ville ha Israel på topp. I 2016 ville juryen ha Australia som vinner, folket ville ha Russland og det endte opp med at Ukraina tok trofeet med seg hjem ettersom både juryen og folket hadde dem som andreplass. Både i år og i fjor rangerte juryen Sveriges ganske høyt, men folket ga dem derimot en mer lunken mottagelse. I fjor hadde juryen Sverige så høyt som en andreplass, mens hos folket måtte de ta til takke med en 23 plass. Østerrike var heller ikke like populær hos folket som de var hos juryen, da juryen samlet ga dem 271 poeng, mens folket premierte Cesar Sampson med 71 poeng. I fjor satte juryen Italia på en 17 plass, men folket ville altså gi Italia en tredjeplass. Og i går kveld, eller rettere sagt i natt, så så vi at juryen hadde Norge på en 15 plass, mens hos folket fikk de flest poeng av alle. Vi så også at Nord-Makedonia hanket inn poeng jevnt og trutt hos juryen og endte opp på en 2 plass hos dem, mens folket ga dem en 12 plass. Det svei vel også ganske godt hos Tsjekkia i green room da folket kom med sine stemmer - landet som fikk en 7 plass og 150 poeng hus juryen, og som fikk triste 7 poeng og en 24 plass hos folket. Og vinneren ble Nederland ettersom både juryen og folket hadde dem inne på en topp 3. En må jo nesten spørre seg selv "Har vi hørt de samme låtene?"

Nå sitter jeg selvfølgelig ikke her og insjer på at noen her ikke er verdige vinnere eller noe sånt, men I mine øyne når denne nabostemmingen er så åpenbar som den er og det finnes så store forskjeller hos juryen og folket, så vitner ikke dette om et system som fungerer veldig godt.

Hva tenker dere? Er det rettferdig at juryen skal bestemme 50% av utfallet når det er så store forskjeller mellom folket og juryen?
Siste endring: 19/05/2019 11:55 av Avantgarde.

Logg inn eller registrer deg for å bruke forumet.

Tid til å lage siden: 0.510 sekunder
Forumløsning av: Kunena