MGP låtene slippes i sin helhet med én gang.

 • Harlekin
 • Harlekin's profilbilde Profil
 • Offline
 • Hold On Be Strong
 • Hold On Be Strong
Mer info
10/11/2017 08:31 - 10/11/2017 08:55 #1 av Harlekin
Harlekin opprettet: MGP låtene slippes i sin helhet med én gang.
I år har NRK valgt å lansere låtene i sin helhet med en gang, og dropper dermed disse snuttene.
escnorge.net/mgp/mgp-latene-slippes-tidligere-enn-for
Siste endring: 10/11/2017 08:55 av Harlekin.

Logg inn eller registrer deg for å bruke forumet.

Mer info
10/11/2017 10:07 - 10/11/2017 10:07 #2 av Avantgarde
Avantgarde har svart på: MGP låtene slippes i sin helhet med én gang.
Jeg liker det jeg hører! Tror dette er et lurt valg fra deres side og det høres ganske bra ut at de har valgt "vanlige" mennesker til å sitte i lyttegruppa :)

Altså, NRK om dere trenger folk til en lyttegruppe i fremtiden så er jeg her for dere :party:
Siste endring: 10/11/2017 10:07 av Avantgarde.
Tommel opp: Harlekin

Logg inn eller registrer deg for å bruke forumet.

Mer info
10/11/2017 10:20 #3 av Eirik F
Eirik F har svart på: MGP låtene slippes i sin helhet med én gang.
Strålende nyheter! Endelig! :) Det beste er helt klart å slippe låtene helhetlig samtidig som artistslipp, så dette er veldig gode nyheter.
Og sånn som det beskrives i artikkelen høres det jo ut som vi kan se frem til noen godbiter av noen låter i Januar!

Eirik F

Logg inn eller registrer deg for å bruke forumet.

Mer info
10/11/2017 11:54 #4 av TKC
TKC har svart på: MGP låtene slippes i sin helhet med én gang.
Nesten 2 måneder før synes jeg er for lenge. Men at de går bort fra noen sekunders smakebiter er bra. På tide at låtskriverne får fokuset på seg.
Men når det gjelder forventninger til denne mannen. Hvor mange ganger har man egentlig blitt "skuffet" tidligere? Eksempelvis når Jan Fredrik Karlsen tok over, og man trodde at hans kontaktnett ville berike konkurransen. Man forventer at de plukker frem noen etablerte navn, for å så bli avspist med smuler.

Logg inn eller registrer deg for å bruke forumet.

Mer info
10/11/2017 14:21 #5 av Toppboy
Toppboy har svart på: MGP låtene slippes i sin helhet med én gang.

Harlekin skrev: I år har NRK valgt å lansere låtene i sin helhet med en gang, og dropper dermed disse snuttene.
escnorge.net/mgp/mgp-latene-slippes-tidligere-enn-for


Det mest positive med dette er vel egentlig at det virker som om nåværende MGP-ledelse faktisk har begynt å lytte til konstruktive innspill. Jeg har tidligere hatt en følelse av at det å foreslå endringer har vært litt som å tale til døve ører, fordi NRK har hatt sitt rigide syn på hvordan det skal gjøres. Eller en overdreven frykt for å forandre.

Snuttene har aldri vært rettferdig verken mot artistr eller låtskriverne, så jeg håper dette nå er skrotet en gang for alle. Jeg ser fram til å kunne høre låtene i sin helhet fra og med 15. januar :)

Logg inn eller registrer deg for å bruke forumet.

Mer info
10/11/2017 19:09 #6 av Eivind
Eivind har svart på: MGP låtene slippes i sin helhet med én gang.
Smart å slippe låtene i sin helhet med det samme, men er litt enig med TKC over: 2 måneder kan kanskje være litt lenge og et lite risikospill om ikke låtene er "bra nok".

Logg inn eller registrer deg for å bruke forumet.

Mer info
10/11/2017 19:21 - 10/11/2017 19:28 #7 av Christian
Christian har svart på: MGP låtene slippes i sin helhet med én gang.
Det er riktig som TKC påpeker, vi har blitt skuffet tidligere, senest av JFK. Da han ble valgt til MGP-general var vi mange som hadde store forventninger til ham. Han har jo et stort kontaktnett og har hatt mange etablerte og dyktige artister i sin stall. Ikke rart at vi sulteforede fans hadde stjerner i øynene og trodde tiden endelig var kommet for å oppleve etablerte og kjente artister på en MGP-scene. JFK var med på å skru opp fansens forventninger med sin evige skravling om kjente artister, vinnersjanser i ESC, fest og moro. Vi vet alle hvordan dette gikk. Det første året ble en gedigen fiasko for Norge generelt i konkurransen og det andre året var for mange isolert sett en stor MGP nedtur. Men vinnerlåta tok mot alle odds en 10.plass i finalen, noe som på langt nær var JFK sin fortjeneste, og 2016 fiaskoen ble for Norges del rettet opp.

Jeg tror ikke JFK noen gang helt skjønte hva MGP/ESC egentlig er for mange. Han viste raskt at han ikke hadde kunnskap om MGP/ESC-historien, låtene, artistene, kostymene, scenene, nedturer, oppturer, fans, land etc etc og han klarte heller ikke å overbevise fansen om at han var en ekte fan av konkurransen. Han bare gjennomførte konkurransen på automatigir som om det var et one-man-show. Hadde han vært mere lydhør og hørt på de rådene han fikk kunne ting ha gått bedre. Det er ikke så lett å høre på andre når man er full av seg sjøl og og har klokketro på sin egen fortreffelighet.

Jeg tror ærlig og oppriktig at situasjonen er annerledes i år. Stig Karlsen er en meget sympatisk person, med masse fagkunnskap, stort kontaktnett innenfor både NRK og norsk musikkmiljø generelt. Dessuten har han en stor fordel, han lytter til fansen og er oppriktig interessert i hva de har å si. Derfor er lyttegrupper og utvelgelsesgrupper i år utvidet til å inbefatte vanlige folk og MGP/ESC fans i tillegg til NRKs egne faggrupper. Aldri har så mange personer fått lytte til de låtene som har kommet i gjennom nåløyet. Håpet er derfor at det denne gangen kan være bedre kvalitet på de 10 finalelåtene som han til slutt er med på å velge ut.

I tillegg har vi fans ikke vært helt fornøyd med å høre kun snutter når låtene og artister slippes. Dette har også Stig tatt til seg og gjør altså noe med det. Skal jeg påpeke noe synes jeg vel at låtene blir sluppet lovelig tidlig.15. januar er to måneder før MGP finalen og risken er vel at låtene rekker å bli spilt ihjel og miste den umiddelbare interessen innen den tid man skal stemme fram en MGP-vinner. En måned hadde etter min mening vært mer enn tilstrekkelig. ESC finalen er jo ikke før i mai og det spørs også om man klarer å holde interessen for det norske vinnerbidraget på topp i 4 måneder. Det vil tiden vise.:)

Christian
Siste endring: 10/11/2017 19:28 av Christian.
Tommel opp: jodlebirger

Logg inn eller registrer deg for å bruke forumet.

Mer info
10/11/2017 22:28 #8 av jodlebirger
jodlebirger har svart på: MGP låtene slippes i sin helhet med én gang.
Det er kjempepositivt at NRK er villige til å gjøre forandringer, samtidig som en tar vare på tradisjonen. Synes de har gjort det greitt de siste årene når det gjelder det, etter kritikken mot 2014 MGP. Det er låtvalget jeg har vært skuffet over, og klaget masse over. En annen ting som jeg synes har vært positivt de siste par årene er at fansen er mer involvert. Det virker som de hører mer på fansen enn tidligere. Og har hørt at vi synes at 30 sekunder av låta med babbel er for lite og man danner meninger på feil grunnlag. Så kjempepositivt at sangene blir sluppet i sin helhet med en gang!!

Men som jeg sa på et annet forum, så er bekymringen min at 2 mndr. er for lenge. Der var det ingen respons på det, da ville jo låtene bli hit'er før mgp og det var positivt m.m... Men jeg er ikke så sikker på det. Låtene kan bli hit'er, men kanskje ferdig som hit før mgp starter. Og det blir kanskje vanskelig å holde entusiasmen oppe for en låt som var en bitteliten hit for flere måneder siden, frem mot esc. Har faktisk tenkt at noen land slipper ut låtene sine for tidlig, og lufta går ut av ballongen når det gjelder interessen rundt låtene, f.eks. Estland. Men noen låter blir ikke hit'er før man ser de på tv, uansett. "Grab the moement" var ikke det.
Og jeg er redd fir at bortsett fra oss fans, så vil slippingen av artister og låter bli en uinteressant event. Mange kan kanskje si at det har det vært før også. Men jeg husker da låtene ble sluppet like før semiene, da var det ganske stor interesse for dem også blant hvermannsen. Og da ble spenningen og media interessen rundt arrangementet større.

Men det blir spennende å se hvordan det hele vil utarte seg.

Logg inn eller registrer deg for å bruke forumet.

 • Harlekin
 • Harlekin's profilbilde Profil
 • Offline
 • Hold On Be Strong
 • Hold On Be Strong
Mer info
10/11/2017 22:29 #9 av Harlekin
Harlekin har svart på: MGP låtene slippes i sin helhet med én gang.
Nå har vi nok ikke hørt alt om hvordan låtene skal holdes "levende" i åtte uker. Og jeg mener vel at dersom en låt ikke er god nok til å holde i åtte uker, så er den ikke god nok for MGP heller.

Jeg tror NRK er klar over denne utfordringen. Og grunnen til tidlig lansering er kanskje at de har noen ting på lur som skal holde på interessen.

Uansett, jeg for min del har helt okey forventninger til det hele Det viktigste er at det er ti gode låter, og det er ikke så viktig med ti kjente artister. Selv om det helt sikkert er noen slike neste år også.

Logg inn eller registrer deg for å bruke forumet.

Mer info
10/11/2017 22:39 #10 av jodlebirger
jodlebirger har svart på: MGP låtene slippes i sin helhet med én gang.
Ja, når det gjelder artistene så har jeg ingen store forhåpninger. Jeg regner med at det blir flest ukjente, og så noen bittelitt kjente på et eller annet vis. Slik som det pleier å være. Men ønsker med litt forskjellige låter, ulike sjangre.

Logg inn eller registrer deg for å bruke forumet.

 • Harlekin
 • Harlekin's profilbilde Profil
 • Offline
 • Hold On Be Strong
 • Hold On Be Strong
Mer info
11/11/2017 09:57 #11 av Harlekin
Harlekin har svart på: MGP låtene slippes i sin helhet med én gang.
I år slippes altså låtene åtte uker før finalen. I 2015 ble artister og snutter av låtene presentert 21.januar, mens finalen var 14.mars. Så det ble vel sju uker den gang. Men altså med den forskjellen i år at låtene slippes i sin helhet med en gang

I 2016 ble artister og snutter av låtene presentert 19.januar, og finalen var 28.februar. Så da gikk det fem uker.

I 2017 ble artister og snutter presentert så sent som 7.februar og finalen var 11.mars. Så da var det vel også fem uker.

Så årets slipp er omtrent som i 2015, bare med den forskjell at vi nå får hele låtene.

Det blir spennende hvordan dette kommer til å funke. Jeg håper låtene og artistene får mulighet til å bli profilert ikke bare på radio, som i fjor. Men også i ulike TV-programmer.
I 2016 og 2017 har det vært et problem at noen har hatt musikkvideoer som de har kunnet spre, mens andre ikke har rukket å lage disse før finalen.

I år virker det som om alt er framskyndet litt. Påmeldingen til mgp2018 startet allerede før den norske finalen 2017. Såvidt jeg vet har artister og låter til mgp2018 vært klare en liten stund allerede, mens jeg vet at det i fjor var usikkerhet til langt utpå nyåret.

Det er i så fall bra. For da har alle en bedre mulighet for å legge en strategi for hvordan de vil promotere seg og låta. Vi husker kanskje hvor flinke Mørland og Debrah var i 2015 med videoen sin. Jowst var jo også særdeles flinke, men de kom skikkelig på banen først når de vant den norske finalen.
Tommel opp: G61

Logg inn eller registrer deg for å bruke forumet.

Mer info
11/11/2017 13:57 #12 av TKC
TKC har svart på: MGP låtene slippes i sin helhet med én gang.

Harlekin skrev: . Såvidt jeg vet har artister og låter til mgp2018 vært klare en liten stund allerede.

Hvordan vet du dette? Kilder?

Det har aldri skjedd at alle bidragene (komplett) har vært tilgjengelig så lenge foran konkurransen. Det er det som er poenget.

Logg inn eller registrer deg for å bruke forumet.

Mer info
11/11/2017 14:47 - 11/11/2017 14:48 #13 av Avantgarde
Avantgarde har svart på: MGP låtene slippes i sin helhet med én gang.
Jeg tror dette formatet av slipping av låter blir bra uansett. Som noen har nevnt over her, så har det nok verken gagnet artister eller låtskrivere med en 15 sekunders snutt med snakk oppå. Når man har så lite å gå på, så blir fokuset dratt vekk fra låta og over på artistene og hvor ukjente de er og lignende. Så jeg tror dette er et klokt valg fra NRK sin side.

Å skulle plukke ut 10 av 1200 låter er en vanskelig oppgave. En vet aldri hva som vil slå an eller ikke og "vinnerkodene" forandres gjerne fra år til år. Så det er ikke lett :)
Blir uansett intressant å se hva vi får i 2018 ;)
Siste endring: 11/11/2017 14:48 av Avantgarde.
Tommel opp: Harlekin

Logg inn eller registrer deg for å bruke forumet.

 • Harlekin
 • Harlekin's profilbilde Profil
 • Offline
 • Hold On Be Strong
 • Hold On Be Strong
Mer info
11/11/2017 17:04 #14 av Harlekin
Harlekin har svart på: MGP låtene slippes i sin helhet med én gang.
Dette fikk jeg vite fra prosjektlederen da jeg spurte i slutten av oktober. Nærmere bestemt i en messengermelding 31.oktober.
Det minner meg på at det i og for seg kunne vært verdt en bitteliten artikkel i seg selv.

Ellers enig med deg i at det aldri har skjedd før at låtene har vært tilgjengelig så lenge før, og at det er poenget. Det var derfor det også ble et nyhetspoeng i artikkelen :-)
Tommel opp: G61

Logg inn eller registrer deg for å bruke forumet.

Mer info
11/11/2017 17:46 #15 av TKC
TKC har svart på: MGP låtene slippes i sin helhet med én gang.

Harlekin skrev: Ellers enig med deg i at det aldri har skjedd før at låtene har vært tilgjengelig så lenge før, og at det er poenget. Det var derfor det også ble et nyhetspoeng i artikkelen :-)

Vel. Du starter da med å sammenligne dette med 2015 (Så det ble vel sju uker den gang.); hvor det kun var sekunder som ble avslørt.

Logg inn eller registrer deg for å bruke forumet.

Mer info
11/11/2017 21:44 #16 av Eivind
Eivind har svart på: MGP låtene slippes i sin helhet med én gang.

TKC skrev:

Harlekin skrev: Ellers enig med deg i at det aldri har skjedd før at låtene har vært tilgjengelig så lenge før, og at det er poenget. Det var derfor det også ble et nyhetspoeng i artikkelen :-)

Vel. Du starter da med å sammenligne dette med 2015 (Så det ble vel sju uker den gang.); hvor det kun var sekunder som ble avslørt.


Huff da. Sju uker mot åtte. Katastrofe ...

Logg inn eller registrer deg for å bruke forumet.

Mer info
11/11/2017 22:33 #17 av TKC
TKC har svart på: MGP låtene slippes i sin helhet med én gang.

Eivind skrev: Huff da. Sju uker mot åtte. Katastrofe ...

Vås!

Logg inn eller registrer deg for å bruke forumet.

Mer info
12/11/2017 14:50 #18 av Eivind
Eivind har svart på: MGP låtene slippes i sin helhet med én gang.

TKC skrev:

Eivind skrev: Huff da. Sju uker mot åtte. Katastrofe ...

Vås!


Ja, nettopp :P

Logg inn eller registrer deg for å bruke forumet.

Mer info
26/11/2017 10:39 #19 av jeger
jeger har svart på: Lyttegruppe
Hei Harlekin!
Har ikke du vært med i denne lyttegruppen??

REF: Karlsen
Måten låtene er plukket ut på er også annerledes i år. I år er ikke låtene plukket ut kun av en liten lyttegruppe. Et større utvalg av låter er testet på både fans og på fokusgrupper av helt vanlige mennesker i ulik alder. Noen er også spesialinviterte. I tillegg har NRKs musikkredaksjoner vært med å lytte og velge låter. 
- Dette har vi gjort for å se om det er noen av de innsendte låtene som skiller seg ut hos alle gruppene og dermed har større gjennomslagskraft enn de andre, sier Stig Karlsen. 
- Men de som har lyttet har ikke fått vite artister eller låtskrivere, men kun låtene. Nettopp for å ha fokuset der det bør være: Å finne de beste låtene, sier MGP-generalen videre.

Logg inn eller registrer deg for å bruke forumet.

 • Harlekin
 • Harlekin's profilbilde Profil
 • Offline
 • Hold On Be Strong
 • Hold On Be Strong
Mer info
26/11/2017 17:43 - 26/11/2017 17:51 #20 av Harlekin
Harlekin har svart på: Lyttegruppe

jeger skrev: Hei Harlekin!
Har ikke du vært med i denne lyttegruppen??

REF: Karlsen
Måten låtene er plukket ut på er også annerledes i år. I år er ikke låtene plukket ut kun av en liten lyttegruppe. Et større utvalg av låter er testet på både fans og på fokusgrupper av helt vanlige mennesker i ulik alder. Noen er også spesialinviterte. I tillegg har NRKs musikkredaksjoner vært med å lytte og velge låter. 
- Dette har vi gjort for å se om det er noen av de innsendte låtene som skiller seg ut hos alle gruppene og dermed har større gjennomslagskraft enn de andre, sier Stig Karlsen. 
- Men de som har lyttet har ikke fått vite artister eller låtskrivere, men kun låtene. Nettopp for å ha fokuset der det bør være: Å finne de beste låtene, sier MGP-generalen videre.


Hei!

Joda, det stemmer. Mine to ører var to av de hundre ørene som har vært med å gi karakterer til en "shortlist" av de innsendte bidragene :-)
Siste endring: 26/11/2017 17:51 av Harlekin.
Tommel opp: jeger

Logg inn eller registrer deg for å bruke forumet.

Tid til å lage siden: 0.969 sekunder
Forumløsning av: Kunena