Logg inn
x
eller
Registrer
x
eller

14. mai 2016 - 18:37

Blogg: Noen siste tanker om hvem som vinner

Av

Med under tre timer igjen til årets store begivenhet, tenkte jeg å gå igjennom de landene som jeg tror kan vinne. 

I år er det et veldig åpent år, og jeg tror at hvis vi skal få en vinner som ikke er oddsfavoritt så er det i år. Oddsfavorittene nå rett før avspark er Russland, Australia og Ukraina. Frankrike ligger på fjerdeplass på bettinglistene. Outsidere slik jeg ser det er derfor Østerrike, Frankrike og Bulgaria. 

La oss gå igjennom de tre oddsfavorittene først. 

Australia
Landet har lenge ligget på topp ti på bettinglistene, men det er først etter torsdagens semifinale at Dami Im og Australia har inntatt topp tre. Dami synger fantastisk og har en stemme som jeg omtrent aldri har hørt før. Hun er også helproff og loser oss trygt igjennom sin Sound of Silence. Hun har også noe veldig spesielt ved seg, som jeg syns det lukter vinner av. Enda en fordel for denne låten er at jeg mener den treffer i en musikkstil som forener både øst og vest Europa. Vinner Australia kan hvertfall ingen si at Eurovision bare handler om politikk, da Australia er et utenforstående land når det gjelder betente politiske konflikter, som dessverre kommer til overflaten under Eurovision. 

Russland
Sergey Lazarev er Russlands absolutt største mannlige popstjerne. Siden det ble klart at han skulle gjøre Eurovision har Russland ligget på topp på bettinglistene. Hverken Australia, Frankrike eller Ukraina har klart å utfordre hans posisjon. Låten hans er veldig sterk, og det er en låt som er veldig umiddelbar. Det eneste som taler imot russisk seier er det politiske klimaet som er ganske russiskfiendtlig for tiden. Russland kom alikevel på en andreplass i Wien ifjor, og jeg tror absolutt at de blir å finne i topp tre også i år. 

Ukraina
Jamala med sin spesielle stemme og låt har også ligget godt inne i topp ti på bettinglistene. Rett før konkurransen startet lå de riktignok utenfor, men prøvene har fått Ukraina inn i topp tre igjen. Dette er en spesiell og tung låt, som akkompagneres av nydelig grafikk og en innlevelse fra Jamala som er helt fantastisk. Det eneste som taler imot en ukrainsk seier er at låten blir for tung for den vanlige europeer, samtidig virker det som om at dette er en låt som er mer populær i øst Europa enn i Vest.  

Outsiderne er som jeg har skrevet Østerrike og Franrike. Sistnevnte lå lenge i topp tre på bettinglistene og blant fans, men etter varierende prøver her i Stockholm har Amir nå sunket ned til en femteplass. Jeg tror alikevel han kan klare det da låten hans er såpass lettfattelig og humørspredende. 

Østerrike er også en stor outsider. Dette er et bidrag som veldig mange utenfor Eurovisionboblen finner sjarmerende og søtt. Zoe leverer i tillegg veldig stødig, så ikke se bort ifra at vi skal tilbake til Wien igjen neste år. 

Hvis du spør meg hvem jeg aller mest skulle ønske vant, så må jeg nesten svare Bulgaria av de som er utenfor. Poli er fantastisk og låten er en låt alle går i gang på.

Av oddsfavorittene er jeg solgt på alle tre. Russland er en låt som jeg liker veldig godt, og jeg syns showet er kult. Australia har en utenomjordisk vokal og en god låt, mens Ukraina og Jamala gir meg gåsehud over hele kroppen. 

Uansett hvoran det går i kveld så stem på den du liker. 

Happy Eurovision alle sammen!

Sist redigert 14. mai 2016 - 22:34