Logg inn
x
eller
Registrer
x
eller

14. mai 2016 - 10:23

Innfører 100% jurystemmer i Junior Eurovision

Av

Junior Eurovision Song Contest 2016 arrangeres på Malta 20. november, men for første gang får ikke seerne være med på å stemme frem vinneren. Det vil bli 50/50 barnejury og professionell jury.

Jon Ola Sand har blitt ny sjef for Junior Eurovision, og allerede gjort noen endringer. Flere steder i hovedstaden Valletta vil være med på å arrangere showet, men det er fortsatt ikke kjent vilken rolle de ulike stedene vil ha. Fra før har den maltesiske kringkasteren PBS sagt at konkurransen vil holdes i Mediterranean Conference Centre, som også skal være arena for Eurovision Young Dancers 2017. Konkuransen er flyttet fra kl. 21.00 til 20.00, for å tilpasse seg de yngre seerne. 

EBU jobber med å få flere kringkastere til å delta i konkurransen, og at endringene er en del av dette prosjektet. Nå er det stemmeformatet som står for tur. Vinneren avgjøres av en barnejury og en professionell jury, som har like mye makt, 50/50. Frem til 2007 ble det kun brukt telefonstemmer. Fra 2008 har det vært 50/50 jury- og telefonstemmer. Nå er det helt slutt på telefonstemmene, og Junior Eurovision går i helt motsatt retning av Eurovision, selv om det også der har vært jurystemmer i tillegg til telefonstemmene de siste årene.

På pressekonferansen fremførte Chukunyere, som vant for Malta i fjor, temasangen for årets konkurranse. Sangen heter «Embrace», som også skal være årets slagord.

Hittil har bare Malta bekreftet deltakelse, og fem andre land ytret ønske om å delta, i Junior Eurovision Song Contest 2016, som sendes direkte fra Malta 20. november.

Kilder

Sist redigert 14. mai 2016 - 10:53
Alexander Gjørøy

Har bidratt som skribent i escNorge siden 2016, og har i år ansvar for Hellas, Kypros, Nederland, Makedonia og San Marino.