Logg inn
x
eller
Registrer
x
eller

Kjente navn i den norske fagjuryen

Av - fredag, 29 april 2016 16:47

EBU har i dag avslørt hvert lands jurymedlemmer for Eurovision Song Contest 2016. Hvert land har fem jurymedlemmer og Norges jury har i år flere allmennkjente navn enn tidligere. Blant annet finner vi Christian Ingebrigtsen og Mia Gundersen Leliënhof i juryen denne gang.

 

Juryformann i årets norske jury er Pernille Torp-Holte. Hun er artistmanager og har lang fartstid i musikkbransjen. Hun er manager og driver selskapet Heartbeat Management som har artister som Bertine Zetlitz, SilyA, Silje Nergaard og Maria Haukaas Mittet. Blant annet er hun sterkt involvert i å velge ut artister til Hver gang vi møtes på TV2 og har vært prosjektleder både for Spellemannsprisen og musikkprodusent for Gullfisken. 

Andre jurymedlem er Christian Ingebrigtsen som mange først og fremst forbinder med boybandet A1 som var populære tidlig på 2000-tallet. A1 har også deltatt i MGP 2010 har Christian har skrevet flere bidrag for andre artiter i Melodi Grand Prix. Han jobber i dag fulltid som sanger, låtskriver og manager.

Tredje jurymedlem er Thomas Anholt eller Tom Stereo er blant annet kjent for å ha fremført årets Pride-låt i 2008 - kalt Now or Never.  I dag synger han i duoen Voi Voi som består av han og Elin Kristiansen. De har Grand Prix og Eurovision-musikk som spesialitet og varmet blant annet opp for publikum under årets Melodi Grand Prix.

Fjerde jurymedlem er Nicholas Emmanuel Carlie er mest kjent for å ha ledet programmet VG-lista Topp 20 på NRK 1 fra 2003-2007. Han har også vært programleder i Julemorgen på NRK 1 og deltok i Melodi Grand Prix i 2008 uten å komme videre. Sist så vi han blant annet i The Voice.

Femte og siste jurymedlem er Mia Gundersen Leliënhof som er artist og sanger over mange år i den norske underholdningsbransjen, både på TV og på scenen som skuespiller. Hun har vært dommer i flere år på Norske Talenter på TV2. Mia har også deltatt i Melodi Grand Prix 3 ganger (-85,-86,-96) uten å komme helt til topps.

Denne norske juryen vil altså bestemme 50 % av våre poeng under Eurovision Song Contest i Mai. Hva synes du om årets norske jury?