Logg inn
x
eller
Registrer
x
eller

Låtslipp i Nederland

Av - fredag, 04 mars 2016 18:20
Låtslipp i Nederland Facebook

Allerede i september ble det klart at Douwe Bob ble navnet som skulle forsvare Nederlands ære i Stockholm. Nå er både låt og video publisert.

23 år gamle Douwe Bob er landets nyeste stjerneskudd til en sterk countrytradisjon hos nederlenderne, og i 2012 fikk han et gjennombrudd med det godtselgende albumet Born in a Storm, samtidig som låten Multicoloured Angels ble en stor hit i hjemlandet. 

 Oppfølgeren kom først på senvåren i fjor og ble ingen mindre suksess, der albumet Pass it On toppet listene.  Hold Me - en duett med Anouk - klatret senere helt til nummer 2 på Nederlands offisielle låtliste.

Bob skriver det meste av låtene selv, og han håndterer både piano og gitar. Selv hevder han at musikken hans har like mye elementer fra folk-tradisjonen, som countrymusikken. Han står selv bak låten Slow Down, som er bidraget han skal fremføre I mai.

Der skal han i ilden i første halvdel av den første semifinalen. Med andre ord: Skal veien gå til finalen for Douwe og Nederland, blir det uten hjelp fra oss her hjemme som først skal på scenen i torsdagens sending.

Slow Down står vel nærmere et countrypop-bilde vi svakt kan erindre fra 70-tallet, enn roots-forbildene Douwe selv hevder å la seg inspirere av. Bidraget vil uansett skille seg kraftig ut på scenekanten i Globen i mai.

Om Europa er klar for gitarbasert contrypop, er det opp til juryer og TV-stemmere å vurdere om drøye to måneder. Han bør uansett ga gode sjanser til å forbedre landets plassering fra Wien. Der endte låten Walk Along tredjesist i sin semifinale.

Kilder