Logg inn
x
eller
Registrer
x
eller

Nederland går for Douwe Bob

Av - onsdag, 23 september 2015 10:45
Nederland går for Douwe Bob Fra Facebook

Mandag slapp Nederland navnet på sin representant til Stockholm: 22 år gamle Douwe Bob blir landets håp til neste år, og igjen går nederlenderne litt ut av båsen for det tradisjonelle ESC-formatet.

Det går igjen mot steel-gitarer og banjo-plimpring, da Douwe Bob er landets nyeste stjerneskudd til en sterk countrytradisjon hos nederlenderne.

I 2012 fikk han et gjennombrudd med det godtselgende albumet Born in a Storm, samtidig som låten Multicoloured Angels ble en stor hit i hjemlandet. Suksessen skyldes ikke minst en seier i det mer nedempede TV-showet De beste singer-songwriter van Nederland, der tittelen gjenspeiler at her fokuseres det på talenter som også skriver sin egen musikk.

 Oppfølgeren kom først på senvåren i år og ble ingen mindre suksess, der albumet Pass it On toppet listene - og Hold Me - en duett med Anouk - klatret helt til nummer 2 på Nederlands offisielle låtliste.

Bob skriver det meste av låtene selv, og han håndterer både piano og gitar. Selv hevder han at musikken hans har like mye elementer fra folk-tradisjonen, som countrymusikken.

Etter tre veteraner på røde rappen fra Nederland, er det dermed duket for et virkelig up-and-coming navn.

Når selve bidraget vil bli presentert, vet man ingenting om ennå.

Sist redigert mandag, 28 september 2015 18:53