Logg inn
x
eller
Registrer
x
eller

7. juni 2016 - 19:55

Romanias regjering vil betale gjelden til EBU

Av

Før årets Eurovision Song Contest gikk EBU til det drastiske skritt å utestenge Romania fordi den statlige TV-kanalen TVR skyldte flerfoldige millioner euro i ubetalt gjeld. Nå ligger alt til rette for at den rumenske regjeringen betaler det utestående beløpet.

Det rumenske parlamentet behandler nå en lov som gir regjeringen mulighet til å bruke statsbudsjettet til å betale de om lag 15 millioner euroene som TVR skylder EBU. Det er faren for å permanent miste senderettighetene til store evenement som de olympiske leker, fotballmesterskap og ESC som har ført til dette.

Sannsynligvis vil ikke innbetalingen komme tidsnok til at TVR får lov til å sende sommerens fotball-EM eller OL i Rio, men myndighetene regner med at kanalen vil bli gjenopptatt i EBU tidsnok til at Romania blir å finne på startstreken i neste års Eurovision Song Contest.

Årets rumenske deltaker, Ovidiu Anton, ble fratatt muligheten til å opptre i Stockholm på grunn av EBUs eksklusjon. Hans bidrag, 'Moment of Silence', skulle etter planen deltatt i den andre semifinalen i Stockholm den 12. mai.

Kilder

Sist redigert 11. juni 2016 - 02:45