Logg inn
x
eller
Registrer
x
eller

15. april 2016 - 15:25

Scenen begynner å ta form

A
Scenen begynner å ta form © SVT/Frida Arvidsson og Viktor Brattström

Etter snart 2 uker med hardt arbeid begynner årets scene virkelig å ta form. M&M Production har igjen fått oppdraget for riggingen av ESC-scenen og det betyr daglige oppdateringer, bilder og annet snadder fra arbeidet som legges ned i Globen i ukene før Eurovision Song Contest går av stabelen.

I går publiserte SVT de første bildene av scenen i Globen. Riggingsarbeidet startet 3. april og siden det har vi kunnet følge med på M&M Production sin blogg, skrevet av teknisk direktør Ola Melzig. Dette er den tiende gangen dette crewet har ansvaret for riggingen. Bloggen, som ble startet i 2002 som en oppdatering for venner og familie, har med årene blitt mer og mer populær. Her publiseres det bilder av alt fra teknisk utstyr, crew og selvsagt får man en sniktitt på hva vi kan forvente å se på skjermen den 10., 12. og 14. mai.
http://m-m-pr.com/index.php/eurovision-diary-2016/

scenen2Foto: Lina Åhman/SVT

Planleggingen av scenen for 2016 startet allerede i september i fjor og det er nå to måneder siden designet ble avslørt og vi fikk vite at Frida Arvidsson og Viktor Brattström, som også designet scenen i Malmö 2013, igjen har tatt fatt på den store oppgaven med å designe scenen til verdens største musikkonkurranse.
De sier at lys er brukt som et sterkt komponent for å skape dybde. De ønsker at folk skal se scenen og undre seg om dette i det hele tatt er mulig. Planene omfattet også en nyskapende LED-vegg som lar artistene bevege seg i den, i motsetning til en vanlig LED-bakgrunn som vanligvis er en flat skjerm på veggen bak scenen. Frida Arvidsson sier de ønsker å skape dybde og optiske illusjoner med sitt design.

scenen3

Ola Melzig er teknisk direktør for 12. gang på 16 år. Han koordinerer personale, budsjett, lyd, lys, pyroteknikk, video, scene, automasjon og i utgangspunktet alt annet relatert til scenekonstruksjonen. Olas første jobb med ESC var i 2000, da konkurransen også fant sted i Globen. Mye har skjedd siden den gang og konkurransen har også endret seg siden 2013, siste gang Eurovision Song Contest ble holdt i Sverige. ESC 2013 var, ifølge Ola, den beste sceneproduksjon noensinne i konkurransens historie. Scenografien i Malmö var høyoppløselig og helt uten piksler. Årets teknologi tar et skritt tilbake, men den totale opplevelsen tar flere skritt fremover. "I år har vi ikke brukt tradisjonelle myke former, i stedet bruker vi en maskulin følelse med kantete former. Vi ønsker å gjøre en oppdatering fra 2013 på en abstrakt og pompøs måte. Den største forskjellen er alle LED-skjermene som gir en helt annen edge".

scenen4

En samling av 600 kvadratmeter LED-skjermer på veggene og 250 kvadratmeter på gulvet vil danne scenografi. I tillegg til at settet vil omfatte 26 kameraer og 1500 lamper, det er 400 flere enn det som ble brukt i Malmö. Ideen er å skape et design med lys og vinkler som skaper nye rom og forskjellige følelser for hver artist og deres bidrag. Alt i alt, vil tre ganger så mye utstyr benyttes sammenlignet med når konkurransen var i Globen i 2000. Denne produksjonen vil bli Sveriges største, noensinne.

Det jobbes derfor på spreng for å få alt ferdig før artistenes første prøver starter mandag 2. mai.

Kilder

Sist redigert 15. april 2016 - 16:06

Mandy Pettersen

Baseleder på skole i Lørenskog by day, MGP-entusiast by night. Interessen for konkurransen begynte i 1994 med Duett og tok for alvor av i 2004 til Wild Dances. Skribent for escNorge siden 2013.