Logg inn
x
eller
Registrer
x
eller

18. mai 2016 - 17:29

Sterke russiske reaksjoner på ukrainsk seier

Av

I Russland vekker Ukrainas seier i helgens Eurovision sterke reaksjoner. Sentrale politikere, kringkastere og ikke minst Fillip Kirkorov er sterkt kritiske mot jurysystemet. 

Fillip Kirkorov uttaler på Instagram at han mener jurysystemet er feil, og at det må endres. Russland kom som kjent på tredjeplass. De vant telefonstemmene i Europa, men fikk kun poeng fra 21 av 42 juryer. Dette mener Kirkorov blir feil.

Også i de to statlige russiske kringkasterne RTR og Channel One er det sterk kritikk mot lørdagens resultat. De to kringkasterene har ansvaret for landets Eurovison deltagelse annethvert år. De kommer nå til å gå sammen og sende inn en formell klage til EBU. 

jurykontrovers

Sergey og den russiske delegasjonen venter i spenning på den siste opplesningen fra telefonstemmene

Russiske politikere sier også at systemet er nok en måte for vesten å dømme Russland på. 

Sergey selv tar det hele med ro, og har ikke kommet med noen kommentar angående denne saken. Han takker derimot for sin opplevelse under Eurovision ukene, og gratulerer samtidig Jamala med seieren. 

Om det blir russisk deltagelse på ukrainsk jord neste år, vites ikke akkurat nå, men det virker som om det er tvilsomt. Tidligere i uken har også politikere i Ukraina gått ut å sagt, at den deltageren som kommer fra Russland kan ikke være en deltager som støtter Russlands annektering av Krim halvøya. Fra russisk side, henvises det til at en russisk delegasjon må behandles utifra Eurovision sine regler. 

En endelig avgjørelse i denne saken får vi nok i løpet av høsten.