Logg inn
x
eller
Registrer
x
eller

18. mai 2016 - 20:41

Tysklands sistesplass: Et sjokk!

Av

Ikke overraskende har reaksjonene i Tyskland ikke ventet på seg etter landets andre sisteplass på to år.

Det hele blir omtalt som et "stort sjokK" i flere tyske medier, og den tyske kommentatoren Peter Urban uttalte like etter finalen at sisteplassen var helt uforståelig.

Tyskerne skal da ha for at de ikke legger skylden på noen som helst for nederlaget, og Jamie-Lee blir på ingen måte kritisert for verken opptreden eller låt. Det skulle da også bare mangle, da bidraget Ghost hadde vært en stor hit i landet allerede før den nasjonale finalen i februar.

Imidlertid påpekes det forsiktig at Jamie Lees japanesiske uttrykk kan ha forvirret TV-seerne i Europa mer enn på hjemmebane, der hun tross alt brukte måneder på å bygge opp imaget under vinterens The Voice-runder.

Allerede under prøvene i Stockholm ble det klart at Tyskland også i 2017 vil gå for en nasjonale finale der TV-seerne skal velge landets bidrag, men det utelukkes ikke endringer.

Finner man et navn som har det lille ekstra, ses det ikke bort fra å ta en Lena anno 2011: En og samme artist som fremfører flere låter.

Arbeidet med å finne det riktige konseptet for neste års uttakning, starter allerede på forsommeren. Tyskland blir med andre ord garantert å se på scenen også i 2017.

 

Kilder

Eivind Charlie M. Sætre

Har på escNorge vært med fra starten i 2009 og bidrar i dag som skribent og webmaster. Har i år ansvar for Frankrike, Storbritannia og Tyskland.