Logg inn
x
eller
Registrer
x
eller

16. april 2017 - 21:04

"Magisk" lysekrone skal imponere på Eurovision-scena i Kiev

Av
Eurovision-scenen på International Exhibition Centre i Kiev er ferdigrigget. Nå starter prøvene.  Eurovision-scenen på International Exhibition Centre i Kiev er ferdigrigget. Nå starter prøvene. Foto: http://www.m-m-pr.com /Ola Melzig

I påsken ble scena som skal brukes i årets Eurovision ferdigrigget. Nå starter de tekniske prøvene på scenen, før artistene starter sine prøver 30.april. Etter at hele ledelsen for Eurovision i Ukraina trakk seg ved juletider har et team fra EBU rykket inn for å gjennomføre produksjonen. Dette teamet består av TV-folk fra Sverige, Østerrike, Danmark og Ukraina. Sjefen for det hele er Christer Björkman, som reiste rett i fra Melodifestivalen til Kiev for å sørge for et vellykket Eurovision. 

Her skal Eurovision arrangeres i år.

 Christer Björkman forklarer til Eurovision.tv at de i år har ønsket en noe mer feminin scene, etter mange år med firkanta, maskuline scenekonstruksjoner. Scena består av blant annet 1000 kadratmeter med LED-skjermer bak og rundt scena, mens Björkman mener det mest spektakulære i år er en slags "lysekrone" på scena. En lysekrone som de internt kaller for en "swiss army knife", altså et multiverktøy. Denne lysekrona skal inneholde alt tenkelig og utenkelig av tekniske muligheter og vil være en sentral del av produksjonen. 

På scena vil en gedigen

Det blir også en aldri så liten verdenspremiere kan Ola Meltzig fortelle. Ola Meltlzg har i en årrekke vært ansvarlig for selve riggingen og konstruksjonen av scene, lys og alt annet teknisk i forbindelse med TV-produksjonen. 

For første gang skal nå følgespotene betjenes fra gulvet, og ikke fra "kraner" oppe i taket. Dette gir bedre sikkerhe for lysoperatørene, men ikke minst gir det mer presist lys på scenen kan Meltzig fortelle. 

Se mer fra årets scene i Kiev her: 

 

 

Sist redigert 16. april 2017 - 23:03

Anders Martinius Tangen

Anders M. Tangen har dekket Grand Prix stoff for NRK i flere år. Nå er han foredragsholder for næringslivet, og har sin egen Eurovisionblogg ved siden av å være redaktør for escNorge.net