Logg inn
x
eller
Registrer
x
eller

4. august 2014 - 16:32

Kjempesmell for Eurovision 2014

Av

Årets Eurovision Song Contest ble hele tre ganger så dyrt som planlagt. Det viser en gjennomgang arrangørene av årets konkurranse i København har lagt frem. Dermed sitter danske skattebetalere igjen med en kjemperegning. 

Opprinnelig var det planlagt at konkurransen skulle koste 34,6 millioner. 18 av disse millionene skulle gå til å bygge om årets arena B&W Hallerne. Istedenfor endte regningen til slutt på hele 112 millioner kroner. 

Den store budsjettsprekken skyldes nemlig at det kostet mye mer enn man hadde regnet med å gjøre om B&W Hallerne til en konsertarena. Hallen er opprinnelig et gammelt skipsverft, og derfor krevde det store ombygginger for å gjøre hallen egnet. 

De tre arrangørene bak årets Eurovision; København kommune, Wonderful Copenhagen og ESC 2014, krangler nå om hvem som må ta på seg skylden for den enorme budsjettsprekken. For mens en direktør i Wonderful Copenhagen har tatt konsekvensene å gått av, sier Københavns borgermester at det er uaktuellt for kommunen å bevilge enda mer penger til Eurovision 2014. 

Trass uenighetene skal partene møtes for å drøfte hvordan man skal løse problemet med underskuddet.