Logg inn
x
eller
Registrer
x
eller

1. juni 2014 - 22:33

Oma Ella, Eurovision-fan par excellence

Av

Eurovision Song Contest har fans fra alle verdenshjørner. De kommer i alle aldre, farger, nasjonaliteter, legninger, størrelser og fasonger. Ingen er like, men alle har de sin pasjon for Eurovision Song Contest til felles. 

Som i alle andre sammenhenger ellers i verden er det imidlertid noen som er bittelitt mer spesielle enn andre, og den mest unike av alle i denne verdenen som vi kaller the Euroverse, er uten tvil Oma Ella. 

 

Oma Ella heter egentlig Eleonore Maria Theresia Kastner. Men ingen kaller henne noensinne noe annet enn Oma Ella, som betyr Bestemor Ella. Oma Ella ble født i 1910, og er altså 104 år gammel. Årets Eurovision Song Contest i København var fjerde gang hun var tilstede under konkurransen, med fan-akkreditering. 

omaeldar

Gledelig gjensyn mellom gamle venner; Oma Ella og Eldar

Oma Ella har alltid hatt en stor interesse for musikk, og hun har fulgt Eurovision Song Contest fra begynnelsen. De første årene fulgte hun konkurransen på radio, men etter at hun fikk sin første TV har hun trofast fulgt sitt favorittprogram på skjermen.

Düsseldorf 2011 var hennes første live Eurovision, og hun ble øyeblikkelig fanget av atmosfæren. Hun synes nå det er mye bedre å se konkurransen i arenaen enn på TV, og hun håper å kunne komme til mange flere Eurovision Song Contest.

Her er noen av Oma Ellas egne Eurovision-minner

Den største opplevelsen hennes i Eurovision er da hun møtte Buranovskiye Babushki i Baku i 2012. Oma Ella greier ikke å gå eller stå så lenge av gangen, men da "Party for Everybody" ble spilt på Euroclub slo hun seg sammen med oss andre på dansegulvet for en liten svingom. 

I årets finale hadde hun Tyskland som sin favoritt, samtidig som hun også likte Østerrike og Danmark veldig godt. Så hun var fornøyd med vinneren, og har helt klart lyst til å ta turen til Wien neste år. 

omaconchita

Sammen med Conchita Wurst, årets vinner og en av hennes favoritter

Hun er faktisk allerede invitert til Wien, og her er den seneste facebook-oppdateringen hennes, for selvfølgelig er denne fantstiske damen på facebook; "Thank you Eurovision, thank you Copenhagen, thank you Denmark now I leave back to Germany via Sweden. Hope to join 2015 in Austria (I am already invited) if I am healthy enough and still alive. Thanks to all FB friends for your friendly comments and likes and special thanks to my beloved relatives who join with me and take care always my exciting journeys."   

Oma Ella har en stor familie, med fire barn (hvorav ett fortsatt er i live), fem barnebarn, åtte oldebarn og to tippoldebarn. Det er det ene barnebarnet hennes som er reisefølget hennes når hun drar til Eurovision. Hun ble enke i 1988, og har siden den gang levd ut sin lidenskap for reiser. Like før hun fylte 100 år bestemte hun seg for at hun ville feire alle de resterende bursdagene sine på et nytt og spennende sted, og har fulgt opp dette ved å feire i San Marino, Liechtenstein/Monaco, Kingdom Romkerhalle og Israel. 

Kilder; eurovision.tv, facebook.com, wikipedia.org
Bilder; [email protected], facebook.com

Sist redigert 10. juni 2014 - 07:56