Logg inn
x
eller
Registrer
x
eller

Dagens bidrag: Armenia

Av - mandag, 07 mai 2018 21:15
Dagens bidrag: Armenia Originalfoto: Robert Koloyan. Layout: Eivind M.Sætre / escNorge

Dag for dag har vi på escNorge de siste 40 dagene presentert ett og ett bidrag fra årets Eurovision. Fire land gjenstår, og Armenia står for turen dagen før første semifinale.

Armenia debuterte så seint som i 2007, og har siden da stort sett fått greie plasseringer. De kom derimot på en smell i Düsseldorf i 2011, før de like greit boikottet turen til erkerival og naboland Aserbajdsjan året etter. Noen pallplassering, har det derimot ikke blitt på landet med de høye fjellene:

fakta

graf

Etter å ha sverget unntaksvis til engelsk, blir årets bidrag helt og holdent på hjemmespråket. Tretti år gamle Sevak Khanagyan har bakgrunn de høyeste institusjonene både hjemme i Armenia og Russland, og har delttat både i The Voice of Armenia - og den ukrainske versjonen av X Faktor.

Sistnevnte vant han, og han ble et velkjent navn både der, hjemme i Armenia og i deler av Russland.

Selv definerer han seg som en singer/songwriter, selv om den litt tunge og kanskje typiske østlige varianten av begrepet kan virke fremmed for oss som er vant den mer angloamerikanske varianten av begrepet. De fleste av låtene hans, mange av store hits i Armenia og nabolandene, har imidlertid vært på engelsk.

I 2017 var han tilbake i X Faktor - som jurymedlem!

Bidraget hans heter Qami, som betyr vind enkelt og greit.

Den er skrevet av Sevak i selv, med tekst av Anna Danielyan og Viktorya Maloyan.

Her får vi servert en kraftfull ballade, som er alt annet enn oppløftende i tekstlinjene:

The winds are silent, the winds are deaf,

When the soul is filled with emptiness

Loneliness becomes my friend.

 

I morgen har Armenia en fordel i å starte som nummer 16 av 19 låter, men allikevel spår mange av den kan komme til å drukne i hva mange mener er en usedvanlig sterk semifinale.

Hvordan vil Armenia gjøre det i Lisboa?

 
Armenia 2018

Sist redigert mandag, 14 mai 2018 13:07