Logg inn
x
eller
Registrer
x
eller

Dagens bidrag: Georgia

Av - onsdag, 09 mai 2018 01:13
Dagens bidrag: Georgia Originalfoto: Giorgi Tsaava. Layout: Eivind M. Sætre / escNorge

Dagens bidrag serien nærmer seg nå slutten, men noen få land gjenstår enda. Et av de landene er Georgia, og de skal vi se litt nærmere på nå.

fakta

I år er det gruppen Iriao som skal representere Georgia. De synger bidraget Sheni Gulistvis, som er skrevet og produsert av Irina Sanikidze, David Malazonia og Mikheil Mdinaradze.

Georgia debuterte i Eurovision i 2007 med en 12. plass. De har vært med hvert eneste år siden, bortsett fra i 2009 når de sto over. Deres prestasjon i konkurransen er varierende, og Georgias beste resultat er to niende plasser i 2010 og 2011.

Iriao, som deltar for landet i år er internt utvalgt av landets kringkaster GPB. Sangen fremføres på georgisk, og dette blir første gang at de synger på sitt eget språk i konkurransen.

Gruppen består av medlemmene David Malazonia, Nugzar Kavtaradze, Bidzina Murgulia, Levan Abshilava, Shalva Gelekva, George Abashidze og Mikheil Javakhishvili. Gruppen er kjent for sine unike harmonier og måten de kombinerer georgisk folkemusikk og jazz på.

Siden Eurovision allerede er i gang, har de levert godt på prøvene og gjort flere intervjuer.

 

Hvordan tror du Georgia gjør det i Eurovision? Stem i pollen under.

graf

Hvordan vil Georgia gjøre det i Lisboa?

Georgia 2018

 

 
Sist redigert mandag, 14 mai 2018 13:51

Tommy Hansen

ESC-skribent siden 2014, ansvar for Estland, Malta, Italia, Russland, Spania og Ungarn. Dekker også enkelte deler av MGP