Logg inn
x
eller
Registrer
x
eller

Dagens bidrag: Polen

Av - tirsdag, 17 april 2018 22:33
Dagens bidrag: Polen Originalfoto: Aga Rzymek. Layout: Eivind M. Sætre / escNorge

Frem mot Eurovision skal vi i escNorge bruke tiden til å presentere alle årets bidrag. I dag er det Polen.

fakta

Polen valgte i år som i fjor å gå for en åpen innsending av bidrag og etterfølgende nasjonal finale. 10 artister deltok i finalen som ble sendt på TVP1 den 3. mars. Det var både jury og TV-seerne som sammen bestemte vinneren. Til slutt, med 1 poengs margin, vant Groome feat. Lukas Meijer med låten Light Me Up med blant annet full score fra seerne.

Groome er en kjent DJ og produsent i Polen som samarbeider med ulike sangere for å gjøre sin musikk kjent, ikke så ulikt fra norske Kygo eller Alan Walker. Han har vært i toppen av polske hitlister flere ganger og sist gang med årets ESC-vokalist Lukas Meijer. Lukas er en svensk sanger som blant annet spiller i bandet No Sleep For Lucy. De har tidligere samarbeidet og gitt ut låten Without You som nådde nr. 9 på listene. Årets Eurovision-låt for Polen, Light Me Up er en låt i samme sjanger, men har slått enda bedre an i Polen. Låten har vært nr. 1 på den polske hitlisten. Låten er skrevet av Andrzej Gromala (Groome), Lukas Meijer, Mahan Moin og Christian Rabb. Sistnevnte var med på å skrive låten til Italia (L'amore é femmina) i 2012.

Polen har fin suksess i Eurovision siden de kom tilbake i 2014 med fire finaleplasser på rad. Beste plassering er Michal Szpak med 8. plass i 2016. I år stiller Polen i den andre semifinalen blant annet mot Norge.

graf

Hvordan vil Polen gjøre det i Lisboa?

Polen 2018

Sist redigert mandag, 14 mai 2018 14:22