Logg inn
x
eller
Registrer
x
eller

Makedonia vant årets Barbara Dex Award

Av - søndag, 20 mai 2018 13:50
Makedonia vant årets Barbara Dex Award Foto: Thomas Hanses / Eurovision.tv

Kostymer og sceneklær er en viktig del av enhver ESC-opptreden, og i etterkant av årets finale har, tradisjonen tro, det styggeste antrekket blitt kåret. Den tvilsomme æren av å vinne Barbara Dex-prisen for 2018 gikk til gruppen Eye Cue fra Makedonia.

Det er det belgiske nettstedet Songfestival.be som har tatt over administrasjonen av Barbara Dex-prisen, som er oppkalt etter Belgias deltaker i 1993 og den beryktede, hjemmesydde, blekgrønne kjolen hun stilte i. Siden 1997 har fans over hele verden hvert år kunnet stemme på sin favoritt når det kom til elendige valg av sceneantrekk.

I år var det altså Eye Cue som gikk til topps i avstemningen. Den makedonske duoen var mildt sagt interessant kledd opp, der Bojan Trakovski stilte i skinnbukser og en løs, stripete overdel, mens Marija Ivanovska var kledd i trange, lårkorte shorts og en rosafarget dressjakke snudd bak-frem, som i løpet av fremføringen ble kastet og avslørte en ukledelig mønstrete topp som ikke akkurat fremhevet brystene hennes.

andre prove 5Foto: Thomas Hanses / Eurovision.tv

På de neste plassene i avstemningen fulgte australske Jessica Mauboy i sin glinsende, korte kjole og belgiske Sennek, som hadde gått for sort kjole med et tynt slør bestående av diverse ringer utenpå. Vanja Radovanović fra Montenegro i sin lyseblå Las Vegas-dress og Israels Netta med sitt japanskinspirerte antrekk fulgte på fjerde- og femteplass.

Dette er andre gang Makedonia får «æren» av å stikke av med Barbara Dex-prisen etter at Martin Vucic ble stemt til topps tilbake i 2005. En fullstendig oversikt over tidligere vinnere finnes her.

escNorge gratulerer Makedonia og Eye Cue med å i hvert fall ha vunnet noe i årets Eurovision Song Contest...

Sist redigert mandag, 21 mai 2018 14:16
Thomas Steen

Skribent og schlagerfan som har vært med i escNorge nesten helt siden oppstarten i 2009. Dekker for tiden Sverige, Romania, Israel, Kroatia og Albania.