Logg inn
x
eller
Registrer
x
eller

Svenske kommentatorer slakter Rybak

Av - torsdag, 10 mai 2018 15:40

Norge mot Sverige er et velkjent fenomen – om det så er i langrennsløypa, på håndballbanen eller i Eurovision Song Contest. Når det nå begynner å dra seg til i Lisboa, går to av de mest profilerte musikkjournalistene i Sverige ut mot Alexander Rybak og hans låt ‘That’s How You Write a Song.’

Det er Aftonbladets Markus Larsson og Expressens Anders Nunstedt som sliper knivene foran kveldens semifinale. Nå er riktignok både Aftonbladet og Expressen tabloidaviser som lever av spissformuleringer og «clickbait»-overskrifter, men det er allikevel hard kost de to serverer på trykk i dag.

«Hemsk», beskriver Larsson Norges låt som, og karakteriserer den videre som «...et Las Vegas-nummer for sandkassen...», omtrent som «...elevrådsformannen på barneskolen har forsøkt å skrive en funk-låt.» Nunstedt, på sin side, kaller Rybak en «tönt» (kanskje best oversatt til «fjott» på norsk) og hevder at scenenummeret der Alexander spiller på diverse luft-instrumenter er pute-TV på sitt verste. «Han er håpløs som r’n’b-dansende popstjerne, og fiolinsoloen hans er bare irriterende», avslutter Nunstedt kontant.

Samtidig utpeker både Larsson og Nunstedt Rybak som Sveriges egen Benjamin Ingrossos tøffeste konkurrent i kveldens semifinale – så der ligger kanskje også noe av grunnen til de sterke utspillene mot Norges låt og artist.

Hvem som får størst grunn til å le sist – og best – får vi neppe svar på før lørdagens finale er overstått, da det er rimelig sikkert å forvente at både Norge og Sverige kvalifiserer seg videre i kveld.

Kilder

Thomas Steen

Skribent og schlagerfan som har vært med i escNorge nesten helt siden oppstarten i 2009. Dekker for tiden Sverige, Romania, Israel, Kroatia og Albania.