Logg inn
x
eller
Registrer
x
eller

escNorge vurderer: Belgia

Av - mandag, 15 april 2019 09:43

I tiden frem mot den første semifinalen skal vi her på escNorge vurdere alle årets 41. bidrag. Dagens land og bidrag kommer fra Belgia.

I dag har vi kommet til et av de landene som har vært med helt siden starten i 1956, nemlig Belgia. Deres første og eneste seier kom i 1986 når Sandra Kim deltok i Bergen. De senere årene har Belgia opplevd en aldri så liten revulusjon resultatmessig i konkurransen. Etter mange begredelige resultater løsnet det for landet i 2015, når de kom på en fjerdeplass. I 2016 kom de på en tiendeplass, mens i 2017 ventet nok en fjerdeplass på nasjonen. Ifjor klarte de ikke å ta seg til finalen i Lisboa.

Belgia bytter annethvert år mellom sine to kringkastere om å ordne med landets Eurovisiondeltagelse. RTBF den franske kringkasteren i landet er ansvarlig i oddetallsår, mens VRT, den flamske kringkasteren ordner i partallsår. Dermed har ikke Belgia en lang tradisjonsrik nasjonal utvelgelse. Det har vært nasjonale finaler i landet før, senest i 2014, men etter dette har de holdt seg til intern utvelgelse.

Bidraget til Belgia heter i år Wake Up. Låten er skrevet av Pierre Dumolin og Eliot Vassamillet.

Vår vurdering

Etter noen veldig bra låter fra den franske kringkasteren (2015 og 2017), skuffer Belgia i år. Årets belgiske låt er innholdsløs og kjedelig. Bakgrunnsmusikk var det noen som sa. Tiltross for at flesteparten var kritiske, var det alikevel noen som likte denne låten og ga den gode poeng. Så alt i alt ender det ganske positivt for Belgia.

Etter at tretten stykker hadde gitt sine stemmer lander Eliot og Wake Up på terningkast:

terningkast4

Låtens tekst(utdrag)

I wake up every night
I can’t find anyone to pray
Somewhere in the light
Changing all up

I’m afraid, on the side
Looking out for the lines to say
Someone has the light
Feeding our fire

I came to fight
I came to fight over you
Don’t want your lies
Don’t want your lies, I need truth

Belgia 2019

Tommy Hansen

ESC-skribent siden 2014, ansvar for Estland, Malta, Italia, Russland, Spania og Ungarn. Dekker også enkelte deler av MGP