Logg inn
x
eller
Registrer
x
eller

escNorge vurderer: Island

Av - fredag, 12 april 2019 19:39

I tiden frem mot den første semifinalen skal vi her på escNorge vurdere alle årets 41. bidrag. Dagens land og bidrag kommer fra Island.

Island debuterte i konkurransen i 1986. Deres beste plassering er to andreplasser. Den ene kom i Jerusalem i 1999 og den andre kom i Moskva i 2009. Island har ikke vært i en finale siden 2014, og håper i år å snu trenden med å strande i semifinalen. Ifjor var det Ari Olafsson som deltok for Island. Han havnet på sisteplass i sin semifinale.

Songvakeppnin er Islands nasjonale utvelgelse. Denne utvelgelsen har de siste årene blitt kraftig slanket, og i år inneholdt finalen kun fire låter.

Bidraget til Island heter i år Hatrið mun sigra. Låten er skrevet av Einar Hrafn Stefánsso, Klemens Nikulásson Hannigan og Matthías Tryggvi Haraldsson.

Vår vurdering

Vi hadde veldig lite positivt å si om Islands bidrag i år. Støyete, slitsom vokal og to artister som i tillegg fremstår som ganske frastøtende med pigger og kjettinger. Noen fant alikevel dette spennende, og det dro det totale terningkastet litt opp.

Etter at tretten stykker hadde gitt sine stemmer lander Hatari og Hatrið mun sigra på terningkast:

terningkast2

Låtens tekst (utdrag)

Hate will prevail
Happiness comes to an end
For it is an illusion
A treacherous pipe dream

All that I saw
Tears ran down
All that I gave
Once gave
I gave it all to you

Island 2019

Sist redigert søndag, 14 april 2019 14:45
Tommy Hansen

ESC-skribent siden 2014, ansvar for Estland, Malta, Italia, Russland, Spania og Ungarn. Dekker også enkelte deler av MGP