Logg inn
x
eller
Registrer
x
eller

escNorge vurderer: Kroatia

Av - søndag, 14 april 2019 13:44

I tiden frem mot den første semifinalen skal vi her på escNorge vurdere alle årets 41. bidrag. Dagens land og bidrag kommer fra Kroatia.

Dagens land er et av de tidligere landene som utgjorde Jugoslavia, nemlig Kroatia. Landet debuterte i 1993 og har faktisk en del gode plasseringer på 1990 tallet og tidlig 2000 tallet. I de nyere årene har det ikke godt like bra for landet. Etter en pause fra 2013 til 2015, kvalifiserte de seg til finalen i 2016 og 2017. Kroatia ble representert av Franka ifjor, og hun klarte ikke å ta landet til finalen.

For første gang på en god del år brakte HRT i år tilbake Dora festivalen for å velge sitt bidrag til Tel Aviv. Dette var landets faste nasjonale finale, men ble pauset i noen år grunnet budsjettkutt.

Bidraget til Kroatia heter i år The Dream. Låten er skrevet av Jacques Houdek, Andrea Curic og Charlie Mason.

Vår vurdering

Dette er et bidrag hvor artisten er bedre enn låten. Roko sin stemme er virkelig kraftfull og fanger lytteren godt. Låten hans bærer litt preg av å være utdatert, men den løftes av artisten. Det ble litt diskusjon om han burde synge hele låten på kroatisk istedenfor kun den siste delen. I den kroatiske finalen hadde han på seg store englevinger, og vi håper selvsagt at disse blir med i bagasjen til Tel Aviv.

Etter at tretten stykker hadde gitt sine stemmer lander Roko og The Dream på terningkast:

terningkast3

Låtens tekst(utdrag)

I have a dream
A dream as beautiful as it is extreme
I know it's not as crazy as it may seem
So I don't ever wanna give up on this dream
Open your heart
And you'll arrive with where the dream has to start
To pull a world together out of the parts
And turn this war into a hopeful work of art

Kroatia 2019

Tommy Hansen

ESC-skribent siden 2014, ansvar for Estland, Malta, Italia, Russland, Spania og Ungarn. Dekker også enkelte deler av MGP