Logg inn
x
eller
Registrer
x
eller

escNorge vurderer: Malta

Av - lørdag, 06 april 2019 19:12

I tiden frem mot den første semifinalen skal vi her på escNorge vurdere alle årets 41. bidrag. Dagens land og bidrag kommer fra Malta.

Malta har lange tradisjoner i Eurovision, men de siste årene har de ikke oppnådd så veldig gode resultater. De var sist i finalen i 2016, og for et land som elsker Eurovision er det ikke godt nok. Basert på de siste årenes resultater ønsket landets kringkaster TVM å prøve noe nytt. Løsningen ble å introdusere musikkonkurransen X-Factor til den lille øya, og vinnerens premie skulle være å representere Malta i Tel Aviv.

I januar i år ble det klart at 18 år gamle Michela Pace skulle representere Malta etter at hun vant X-Factor finalen.

Bidraget hun tar med seg til Israel heter Chameleon, og er skrevet av Joacim Persson, Paula Winger, Borislav Milanov og Johan Alkenäs.

Vår vurdering

Chameleon må være det mest moderne bidraget Malta noengang har sendt til Eurovision. Friskt, fengende og et veldig sterkt refreng som løfter låten de siste 30 sekundene. Kritikerne blant oss, savnet et ordentlig refreng gjennom hele låten og mener dette er et helt ok bidrag. Enkelte savnet til og med de maltesiske balladene de pleide å sende til Eurovision i for eksempel 2005, 2009, 2010 og 2015.

Etter at 13 stykker hadde gitt sine stemmer lander Michela og Malta på terningkast: terningkast4

Utdrag fra låtens tekst

When life brings me trouble, this I know
I never walk away na-na
Walk away na-na
We are technicolour, watch us go
We never walk away na-na
Just stay with me now

Hvordan vil Malta gjøre det i Tel Aviv?

Malta 2019

Sist redigert søndag, 07 april 2019 08:23
Tommy Hansen

ESC-skribent siden 2014, ansvar for Estland, Malta, Italia, Russland, Spania og Ungarn. Dekker også enkelte deler av MGP