Logg inn
x
eller
Registrer
x
eller

escNorge vurderer: San Marino

Av - lørdag, 13 april 2019 11:22

I tiden frem mot den første semifinalen skal vi her på escNorge vurdere alle årets 41. bidrag. Dagens land og bidrag kommer fra San Marino.

I dag skal vi til det minste landet i Eurovision, nemlig San Marino. De debuterte i konkurransen i 2008, før de så trakk seg og ble hjemmeværende til 2011. San Marino har bare vært i finalen en gang, det var når Valentina Monetta på sitt tredje forsøk på rad klarte å ta det lille landet videre i 2014. Etter det har det glimret med gode plasseringer for San Marino. Nærmest finale var de i 2016 da de endte på en tolvte plass i finalen.

Måten San Marino har valgt sitt bidrag til Eurovision har stort sett alltid vært ved å velge låt og artist internt. Ifjor arrangerte de en nasjonal utvelgelse, der Jessika og Jenifer Brening vant. I år har de igjen gått tilbake til interne valg.

Bidraget til San Marino heter i år Say Na Na Na. Låten er skrevet av Serhat og Mary Susan Applegate.

Vår vurdering

De aller fleste av oss var veldig positive til San Marino sitt bidrag i år. I et startfelt bestående av litt småkjedelige mellompoplåter, var San Marino en ganske frisk og fengende befrielse. En morsom og sjarmerende låt, som kanskje kan overraske med en finaleplass? Tiltross for at enkelte ble skremt av Serhat, kom San Marino ganske så godt ut av vår vurdering.

Etter at tretten stykker hadde gitt sine stemmer lander Serhat og Say Na Na Na på terningkast:

terningkast4

Låtens tekst(utdrag):

All your dreams will come your way
No matter what you do
Love all colors of this life
And to yourself, be true
Don't forget my number
Call me anytime
I will always tell you life is beautiful and fine

Say na na na
On a doctor's order please say na na na
There's a light for you that waits, it's na na na
Say na na na, say na na na
You're not alone, so stand up, na na na
Be a hero, be the rainbow, and say na na na
Say na na na

San Marino 2019

Tommy Hansen

ESC-skribent siden 2014, ansvar for Estland, Malta, Italia, Russland, Spania og Ungarn. Dekker også enkelte deler av MGP