Logg inn
x
eller
Registrer
x
eller

escNorge vurderer: Tsjekkia

Av - onsdag, 10 april 2019 11:14

I tiden frem mot den første semifinalen skal vi her på escNorge vurdere alle årets 41. bidrag. Dagens land og bidrag kommer fra Tsjekkia.

Tsjekkia er et land med et ganske lite forhold til Eurovision. De debuterte i 2007 og deltok hvert år frem til 2009. De tok så en pause for så å komme tilbake til konkurransen når Wien var vertskap i 2015. Landet har kun vært i finalen i 2016 og ifjor i Lisboa. Deres beste plassering er en 6. plass i finalen som de oppnådde ifjor når Mikolas Josef representerte landet.

Tsjekkias kringkaster CT er ansvarlig for å finne bidraget til Eurovision. De har de to siste årene hatt en nasjonal finale, som ikke har vært tv sendt. Derimot har medlemmene av en jury hørt fem låter, for så å stemme på de.

Bidraget til Tsjekkia i år heter Friend Of A Friend. Låten er skrevet av Jan Steinsdoerfer, Maciej Mikolaj Trybulec og Albert Černý.

Vår vurdering

Tsjekkia stiller i år med en låt med A-ha synther i seg. Dette gjør at låten blir delvis kul, men samtidig mangler den en del. Enkelte likte heller ikke pratingen i låten, og den kvinnelige stemmen.

Etter at 13 stykker hadde gitt sine stemmer lander Lake Malawi og Tsjekkia på terningkast:
terningkast3

Låtens tekst(utdrag)

Can you hear it?
There's someone behind the wall making the same sounds
Can you hear it?
It sounds like you and me when we’re making love
Who is it?
You said you wish they weren't taking such a long time

Hvordan vil Tsjekkia gjøre det i Tel Aviv?

Tsjekkia 2019

Tommy Hansen

ESC-skribent siden 2014, ansvar for Estland, Malta, Italia, Russland, Spania og Ungarn. Dekker også enkelte deler av MGP