Logg inn
x
eller
Registrer
x
eller

Dette er de britiske artistene og låtene

Av - onsdag, 23 januar 2019 10:53
FRA X FACTOR: Holly Tandy er en av årets Eurovision: You Decide-artister. Hun har tidligere vært med i britiske X Factor. FRA X FACTOR: Holly Tandy er en av årets Eurovision: You Decide-artister. Hun har tidligere vært med i britiske X Factor. Foto: Holly Tandy / Twitter

Seks artister og tre låter skal delta i Eurovision: You Decide.

I årets utgave er det bare halvparten så mange låter som artister. Seks artister og tre låter skal konkurrere om å få representere Storbritannia i Tel Aviv. 

Dette er bidragene:

1. «Bigger Than Us»

Både Michael Rice og Holly Tandy har deltatt i britiske X Factor. Rice vant også den britiske versjonen av sangkonkurransen All Together Now i fjor. Blant låtskriverne i år finner vi John Lundvik, Anna-Klara Folin og Jonas Thander, som alle skrev «My Turn» som deltok i Melodifestivalen 2018, der den ble fremført av Lundvik.

2. «Freaks»

Jordan Clarke har gitt ut noen låter tidligere, mens jentegruppen MAID, som består av Blythe, Miracle og Kat, ble dannet i fjor.

3. «Sweet Lies»

Kerrie-Anne Phillips har også deltatt i britiske X Factor, mens Anisa har gitt ut noen låter tidligere. Blant låtskriverne på denne låten finner vi Lise Cabble. Fra 1995 og frem til i fjor har hun skrevet tolv låter til Dansk Melodi Grand Prix. Tre ganger har låtene hennes vunnet, i 1995, 2011 og 2013. Hun har dermed deltatt tre ganger som låtskriver i Eurovision, og i 2013 vant låten hennes «Only Teardrops». Også låtskriver Esben Svane har deltatt i Eurovision tidligere, da han som en del av gruppen A Friend in London i 2011 fremførte låten til Cabble.

Finalen i Eurovision: You Decide finner sted 8. februar.

Sist redigert onsdag, 23 januar 2019 15:49
Alexander Gjørøy

Har vært med i escNorge siden våren 2016, og er i dag redaktør og har hovedansvar for Hellas, Kypros og San Marino.