Logg inn
x
eller
Registrer
x
eller

ERT velger internt; Níkos Gkános for Hellas?

Av - torsdag, 03 januar 2019 18:44
NY MUSIKKVIDEO: Bilde fra den nye musikkvideoen til Níkos Gkános. Det er ikke kjent om videoen og låten vil ha noe tilknytning til Eurovision 2019. NY MUSIKKVIDEO: Bilde fra den nye musikkvideoen til Níkos Gkános. Det er ikke kjent om videoen og låten vil ha noe tilknytning til Eurovision 2019. Foto: Nikos Gkanos Page / Facebook

ERT skal velge årets greske Eurovision-bidrag internt, og Níkos Gkános skal ha vært i møte med kringkasteren.

Ifølge People Greece skal Níkos Gkános ha vært i møte med ERT om en mulig deltakelse i Tel Aviv, men 35-åringen fra Athen ville ikke bekrefte hva møtet handlet om. Han er likevel svært positiv til å representere Hellas i Eurovision. OGAE Hellas skriver at ERT vil velge internt i 2019. I fjor skulle kringkasteren arrangere en nasjonal finale, men fire av de fem bidragene ble diskvalifisert. Den siste gjenværende artisten ble dermed valgt direkte av ERT, noe kringkasteren også vil gjøre i år.

Det var lenge snakk om at den georgiske artisten Tamta kunne bli Hellas' representant, noe hun selv avkreftet. 21. desember ble det kjent at Tamta skal representere Kypros. Gkános ble kjent da han deltok i Super Idol, den greske utgaven av Idol i 2004, og kom på tredjeplass. Tamta kom på andreplass i den samme utgaven.

26. november publiserte Gkános et bilde på Instagram hvor han er i studio for å spille inn ny musikk, og i bildeteksten har han tagget Mários Psimópoulos og Alex Leon, som har deltatt i flere greske uttakinger, samt Vangelís Konstantinídis, som skrev det greske bidraget i Eurovision 2015. Litt senere publiserte han et innlegg hvor han i bildeteksten siterer Nettas vinnerlåt, «Toy». Gkános har i tillegg vært svært aktiv med å like Eurovision-relaterte innlegg og kommentarer på Instagram den siste tiden.

Det har ikke kommet noen offisiell uttalelse fra ERT, og hvem som skal representere Hellas er foreløpig ukjent.

 

Sist redigert torsdag, 03 januar 2019 20:22
Alexander Gjørøy

Har vært med i escNorge siden våren 2016, og er i dag redaktør og har hovedansvar for Hellas, Kypros og San Marino.