Logg inn
x
eller
Registrer
x
eller

Eurovision 2020 blir ikke i Amsterdam

Av - fredag, 05 juli 2019 19:18

I går kom nyheten om at Amsterdam trekker seg fra kampen om å få ha Eurovision Song Contest 2020. Avgjørelsen kommer etter at det viser seg at byen ikke har noe ledig arena i mai neste år.

Hverken Ziggo Dome, Johan Cruyff Arena og RAI Amsterdam var ledige i mai. Myndighetene så også på et alternativ om å avholde konkurransen i et stort telt, men da dette ga for mange usikkerheter rundt arrangementet, ble det bestemt at byen trekker sin søknad. Dermed blir det ingen Eurovision i landets hovedstad, som sist gang arrangerte konkurransen i 1970.

Det er nå fem byer med i kampen om å få arrangere Eurovision 2020. En av disse byene er Rotterdam og deres Ahoy arena. Dette virker nå som det eneste reelle alternativet, og nå som Amsterdam har trukket seg så ser det ut til at lite kan stoppe et Eurovision i Rotterdam. Utrecht, Maastricht, Arnhem og Den Bosch er de fire andre alternativene.

En avgjørelse om hvem som får arrangere verdens største musikkonkurransen kommer i august. Interesserte byer har til og med 31. juli til og melde seg på.

 

Tommy Hansen

ESC-skribent siden 2014, ansvar for Estland, Malta, Italia, Russland, Spania og Ungarn. Dekker også enkelte deler av MGP