Logg inn
x
eller
Registrer
x
eller

Eurovision 2020: Et utstillingsvindu for nederlandsk media og innovasjon

Av - søndag, 19 mai 2019 14:19
Eurovision 2020: Et utstillingsvindu for nederlandsk media og innovasjon Thomas Hanses (EBU)

I går vant, som vi alle vet, Nederland Eurovision for første gang siden 1975. Det betyr at vi skal til Nederland for neste års konkurranse. En oppgave de tre nederlandske kringkasterne med glede tar på seg.

I Nederland er det tre offentlige kringkastere som har ulike samfunnsoppgaver. De heter NPO, AvroTros og NOS. AvroTros har ansvaret for landets Eurovisiondeltagelse, og vil neste år dele oppgavene med å være vertskap for Eurovision med de to andre kringkasterne i landet.

Ifølge neste års vertskap vil Eurovision 2020 bli et utstillingsvindu for nederlandsk kreativitet og media innovasjon. Eurovision passer også kringkasternes rolle godt, da de ønsker å spille en rolle som forbinder alle i samfunnet.

Neste skritt nå vil være å sette opp en organisasjonskomite, dette vil skje i de nærmeste ukene. Den første pressekonferansen fra neste års arrangører vil ta plass engang i juni.

Allerede har flere steder i Nederland meldt seg på anbudskonkurransen om å få Eurovision til sin by. Det er naturlig at konkurransen legges til en av de store byene i landet, henholdsvis Rotterdam og Amsterdam, da det er mer enn bare en stor nok arena som kreves for å avholde konkurranse. Kommunikasjon, infrastruktur og hotellkapasitet spiller også en stor rolle.

Så da er det bare å følge med i ukene fremover for hvor neste års konkurranse skal avholdes, og ikke minst hva slags rammer vi vil få rundt den.

Tommy Hansen

ESC-skribent siden 2014, ansvar for Estland, Malta, Italia, Russland, Spania og Ungarn. Dekker også enkelte deler av MGP