Logg inn
x
eller
Registrer
x
eller

Eurovision in Concert 2019 - årets største pre-party!

Av - tirsdag, 18 september 2018 18:24
Eurovision in Concert 2019 - årets største pre-party! Foto: Eurovision in Concert

Hvert år, i ukene før Eurovision, arrangerer flere land pre-partyer - hvor alle årets deltakere er invitert til å fremføre og promotere låta si foran fans fra hele Europa. Den største av disse festene er Eurovision in Concert, som arrangeres i Amsterdam!

Eurovision in Concert ble arrangert for første gang i 2009, og har siden det blitt arrangert hvert år i Amsterdam. Konserten er høyt elsket blant Eurovision-fans, og arenaene er hvert år fullstappet av både lokale ESC-entusiaster, og fans fra resten av Europa. Arrangementet er også svært populært blant artistene - og nesten alle sier ja til Amsterdam-tur, midt oppi alle forberedelsene før ESC. I 2017 deltok så mange som 34 land!

I fjor feiret de den 10. utgaven av arrangementet med en XL-versjon - hvor de både oppgraderte til en større arena, og inviterte flere kjente Eurovision-fjes som gjesteartister, blant annet Sandra Kim, vinneren fra 1986.

Vårens utgave av Eurovision In Concert blir arrangert den 6. april 2019 i AFAS live arena!
AFAS live ligger litt sør for Amsterdam sentrum, i et område med flere underholdningsarenaer. Den har en kapasitet på ca. 6000 mennesker, og tok i fjor over etter Melkweg Arena som Eurovision in Concerts konserthall.

Vertskapet vil bestå av Cornald Maas og Marlayne Sahupala.
Cornald var vert under fjorårets konsert, sammen med Edsilia Rombley, og har vært Nederlands Eurovision-kommentator flere ganger på 2000 tallet.
Marlayne var vert under Eurovision In Concert 2013, og det er langt fra hennes eneste forbindelse til Eurovision. Hun representerte nemlig Nederland i Eurovision 1999, med låta "One Good Reason". Senere har hun lest opp stemmene fra landet noen ganger tidlig på 2000 tallet.

Høres Amsterdam-tur og årets største Eurovision pre-party fristende ut? Billetter er enda tilgjengelige via denne linken, og prisen ligger på rundt 48,50 euro, som tilsvarer ca. 470 norske kroner. Dersom du foretrekker litt spenning kan du også vinne billetter gjennom en konkurranse arrangert av Esc-Radio! Her finner du konkurransen!

ARTISTER

ELIOT (BELGIA)
Belgiske Eliot var en av de første artistene som ble offentliggjort i år. Han blir med på EIC!

JONIDA MALIQI (ALBANIA)
Jonida sto for den første låta som kom ut i år. Nå skal hun fremføre den i Amsterdam!

BILAL HASSANI (FRANKRIKE)
19-åringen Bilal Hassani vant Frankrikes hjerter i januar, og ble stemt videre til Tel Aviv med god margin. Men først skal han innom Amsterdam!

MIKI (SPANIA)
Miki fra Spania er en av de artistene som går ditekte til finalen i Tel Aviv. I april deltar han på Eurovision In Concert!

PÆNDA (ØSTERRIKE)
31 år gamle Pænda skrev sine første låter allerede som 14-åring. I år representerer hun hjemlandet i Eurovision, og blir også med på årets største forhåndskonsert!

SPESIELLE GJESTER:

NICOLE
ALLE husker "Ein bißchen Frieden" - enten du var født eller ikke. I 1982 gikk Nicole til topps med låta i Eurovision, og nå gjester hun pre-partyet i Amsterdam!

Vi i escNorge vil holde deg oppdatert om både artister, billettsalg og annen spennende info om årets største pre-party! Følg med!

Sist redigert onsdag, 13 februar 2019 16:19