Logg inn
x
eller
Registrer
x
eller

19. september 2018 - 15:10

Fire nye land har bekreftet deltakelse

Av
BEKREFTER DELTAKELSE: Storbritannia er ett av fire land som nylig har bekreftet deltakelse i 2019. Her representert ved SuRie som representerte landet i Lisboa. BEKREFTER DELTAKELSE: Storbritannia er ett av fire land som nylig har bekreftet deltakelse i 2019. Her representert ved SuRie som representerte landet i Lisboa. Foto: Hans-Petter Fjeld / escNorge

Albania, Georgia, Portugal og Storbritannia er med i Tel Aviv.

Albania er i gang med en ny sesong av Festivali i Këngës, som nå er bekreftet som nasjonal uttaking til Eurovision i Tel Aviv, det melder escxtra. Albania tok en ellevteplass i årets finale etter å ha strandet i semifinalen to år på rad.

Escxtra melder også at Georgia er med, men ikke har bestemt seg for hvordan bidraget skal velges i 2019. Landet har ikke vært i finalen siden 2016, og i år ble bidraget valgt internt. 

Også Portugal er med i 2019, til tross for sisteplassen i årets finale; bare ett år etter seieren i Kiev. Den nasjonale uttakingen, Festival da Canção, fortsetter. Og i Portugal må man være portugisisk statsborger eller bo i Portugal for å delta, i motsetning til i Norge, hvor alle nasjonaliteter kan delta.

BBC melder i dag at Storbritannia skal delta, og som en av de fem store er landet direktekvalifisert til finalen. Kringkasteren har åpnet for innsending av bidrag, og de aktuelle låtene vil bli valgt av en jury fra OGAE Storbritannia.

Eurovision 2019 finner sted i Tel Aviv 14., 16. og 18. mai. 

Sist redigert 19. september 2018 - 16:31
Alexander Gjørøy

Har bidratt som skribent i escNorge siden 2016, og har i år ansvar for Hellas, Kypros, Nederland, Makedonia og San Marino.