Logg inn
x
eller
Registrer
x
eller

Hellas er med neste år

Av - lørdag, 15 september 2018 19:46
RØK UT: Hellas kvalifiserte seg ikke til finalen for andre gang i fjor. Her er fjorårets representant under en pressekonferanse i Lisboa. RØK UT: Hellas kvalifiserte seg ikke til finalen for andre gang i fjor. Her er fjorårets representant under en pressekonferanse i Lisboa. Foto: Hans-Petter Fjeld / escNorge

Hellas blir med til Tel Aviv og Eurovision 2019.

Den greske kringkasteren ERT vil sende et bidrag til Tel Aviv, det melder Eurovoix. Det er ikke kjent hvordan ERT vil velge neste års bidrag.

I år fikk Giánna Terzí representere Hellas. Først ble fem bidrag valgt ut til en nasjonal uttaking. I november i fjor ble to av låtene disket for å ikke ha gresk sound. I februar ble ytterligere to låter disket fordi plateselskapene ikke klarte å betale til ERT. Terzí stod igjen som eneste deltaker, og ble valgt av ERT uten å måtte konkurrere. Bidraget gikk ikke videre til finalen i Lisboa, og for andre gang måtte landet stå over.

Som vanlig har ryktene om hvem som skal representere Hellas allerede begynt å svirre, og Tamta er et navn som går igjen. Tamta, som opprinnelig er fra Georgia, er artist og har et kjent navn i Hellas og på Kypros. Hun har blant annet en andreplass fra greske Idol.

Så gjenstår det å se hvordan ERT vil velge bidrag til Eurovision 2019.

 

Sist redigert lørdag, 15 september 2018 20:13
Alexander Gjørøy

Har vært med i escNorge siden våren 2016, og er i dag redaktør og har hovedansvar for Hellas, Kypros og San Marino.