Logg inn
x
eller
Registrer
x
eller

I kveld velger Israel artist

Av - tirsdag, 12 februar 2019 07:50

Årets vertsland Israel skal i kveld velge hvem som skal representere de når Eurovision ankommer på hjemmebane i mai. Valget står mellom fire artister, som alle har deltatt i programmet HaKokhav HaBa L’Eurovizion, som har pågått siden oktober.

Opprinnelig skulle bandet Shalva også vært en del av finalen, men siden generalprøven til finalen faller på en fredag, så valgte bandet med ulike psykiske funksjonshemninger å trekke seg. Istedenfor har de fått tilbud om å opptre i den andre semifinalen, noe de har takket ja til.

Valget i kveld står da mellom:

1. Maya Buskila
2. Ketreyah
3. Shefita
4. Kobi Merimi

 

 

 

I finalen i kveld vil sangerne bli delt inn i to dueller. En fra hver duell går videre, og dommerne redder en utstemt artist. Dermed vil det blien superfinale med tre artister, som deltar i den andre runden.

I den andre runden opptrer de igjen. Seerne hjemme stemmer via en app og hver dommer gir sine poeng. Ifjor var det i tillegg fire jurygrupper som ga sine poeng, men om det blir slik i år vites ikke.

I dommerpanelet sitter Shiri Maimon som representerte Israel i Eurovision 2005 og Harel Skaat som representerte landet i 2010. I tillegg er det åtte andre dommere. Programmet ledes av Assi Azar, som er en av fire programledere som skal lede årets Eurovision.

HaKokhav HaBa L’Eurovizion ble tatt i bruk som Israels metode for å velge artist til Eurovision i 2015, og har vært en suksess siden. Landet har alltid gått til finalen, og det toppet seg ifjor da Netta vant Eurovision for landet i Lisboa.

Kveldens vinner vil få en internt valgt låt, som så vil bli avslørt i mars. Du kan se live fra 20:15 via linken nederst i saken.

Sist redigert tirsdag, 12 februar 2019 08:08
Tommy Hansen

ESC-skribent siden 2014, ansvar for Estland, Malta, Italia, Russland, Spania og Ungarn. Dekker også enkelte deler av MGP