Logg inn
x
eller
Registrer
x
eller

7. desember 2018 - 19:00

Israels kringkaster har blitt medlem i EBU

Av
SPESIELL AVTALE: Netta vant for Israel i år, men kringkasteren Kan var ikke medlem i EBU, slik ESC-reglene krever. SPESIELL AVTALE: Netta vant for Israel i år, men kringkasteren Kan var ikke medlem i EBU, slik ESC-reglene krever. Foto: Thomas Hanses / eurovision.tv

Den israelske kringkasteren Kan har i dag fått innvilget medlemsskap i EBU.

EBUs generalforsamling har i dag stemt ja til å gi Kan medlemsskap i EBU. Det skriver EBU i en pressemelding. Mens Kan ventet på medlemsskap har kringkasteren vunnet Eurovision samt startet planleggingen av neste års konkurranse. 

Etter at den israelske poengutdeleren hadde delt ut tolveren i finalen i Eurovision 2017, annonserte han at den israelske kringkasteren IBA skulle legges ned. Eurovision 2017 ble dermed den siste sendingen kringkasteren sendte på TV. I år var det en ny kringkaster, Kan, som sendte et israelsk bidrag til Eurovision. Kan tok over etter IBA, og inngikk en avtale med EBU som innebar at Kan kunne delta i Eurovision-konkurranser, slik som Eurovision og Junior Eurovision.

Dette er ikke første gang et land har deltatt i Eurovision uten medlemsskap. Det samme skjedde i Hellas i 2013, og den nye greske kringkasteren hadde ingen form for medlemsskap i EBU da landet deltok i Eurovision 2014. Det var den eneste Eurovision-konkurransen Hellas fikk delta i, ettersom kringkasteren ikke hadde en slik avtale som Kan har hatt frem til i dag.

Eurovision 2019 finner sted i Tel Aviv i mai, og arrangeres av Kan.

Sist redigert 7. desember 2018 - 19:48
Alexander Gjørøy

Har bidratt som skribent i escNorge siden 2016, og har i år ansvar for Hellas, Kypros, Nederland, Makedonia og San Marino.