Logg inn
x
eller
Registrer
x
eller

21. juni 2018 - 16:20

Malta er med i 2019: X Factor-vinner skal representere landet

Av
Malta er med i 2019: X Factor-vinner skal representere landet Foto: Andres Putting / Eurovision.tv

Malta bekrefter at de blir å finne i neste års konkurranse i Israel. Samtidig avslører de at det blir den fremtidige vinneren av landets X Factor som skal representere landet i konkurransen neste år.

Det betyr dermed slutten for landets lange og karakteristiske nasjonale utvelgelse, Malta Eurovision Song Contest.

TVM, Maltas nasjonale kringkaster ønsker å ta hele Eurovision-deltagelsen til et nytt nivå, samtidig som de vil prøve en ny fremgangsmåte. Landet har de siste årene slitt med å både å komme seg til finalen og ikke minst oppnå en god plassering i finalen. Christabelle, som representerte landet i år med sin Taboo, klarte ikke å komme til finalen og måtte ta til takke med 13. plass i semifinalen.

Bedre var det heller ikke i Kiev, da Malta Eurovision Song Contest-veteran Claudia Faniello kom helt sist i sin semifinale, toppet med 0 poeng fra seerne. Faktisk må man tilbake til 2013 da Gianluca Beezzina deltok i Malmö, for å finne Malta sin siste topp ti-plassering, han ble da nummer åtte med sin Tomorrow.

X Factor Malta får premiere i oktober, men utenom dette er det få detaljer å finne. Hverken finaledato eller hvordan låten til Eurovision skal velges vites ikke.

 

Sist redigert 26. juni 2018 - 15:47